Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 5 november 2009

Jaså du vill ta körkort. Bra, du får en termin på dig!Va, klarar du inte av att ta körkortet på en termin?
Men det måste du!

Tänk om detta skulle vara sant? Att när du ansöker om att få ta lappen skulle det vara tidsbegränsat.

Så ser det i skolorna idag. Alla ska vara klara samtidigt. Alla ska ha samma grundkunskaper efter en viss tid, allt enligt våra kära politiker.

Men nu är ju alla människor olika. Alla har inte samma grundförutsättningar till inlärning. En del är snabba andra långsamma. Men i våra skolor spelar det ingen som helst roll!

Alla barn har inte svensktalande föräldrar och vem ska hjälpa till med läxan? I min ungdom hade jag exakt så. Mina föräldrar kunde inte svenska. Min biologiska pappa var från Polen min mamma är från Tyskland. De kom till Sverige 1948 respektive 1954.

Ja, där satt jag med mina böcker och kämpade ensam. Men jag anser mig haft en enorm tur trots allt. I min uppgång där jag bodde i Borås på Ekängsgatan fanns bara svenskar. I hela området Sjöbo, där vi bodde fanns kanske 95 procent svenskar. Därför lärde jag mig svenska utan brytning.

Jag roar mig med att lyssna på olika debatt program i radio och TV. Varje gång jag hör skolpolitiker eller socialpolitiker diskutera människors situation i Sverige kan jag inte låta bli att skratta. De är så fjärran från den verklighet som människor befinner sig i att det är löjeväckande. De bara pratar och passar på att skylla alla fel på varandras blockpolitik.

Om det skulle utformas samma regler i skolorna som det är när man tar lappen skulle många fler få en bättre chans i livet. Hur svårt kan det vara att se på oss människor som de unika varelser vi är?

G´daysan
Ramona


Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet, Älskling, vi blir inte med barn låna som e-böcker, pocket eller inbunden på Sveriges samtliga bibliotek och naturligtvis även att köpa hos en bokhandlare nära dig. Läs mer om böckerna här.

Trodde inte mina ögon när jag såg listan!


Tio-i-topp listan på Adlibris över e-böcker

och samtliga mina böcker är med.

Jag trodde inte mina ögon!

Ett stort jättetack till alla som placerade mig där.

Känns helt ofattbart!

Klicka på bilden så blir den större.


Tjosan i morgonrocken
Ramona