Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 17 januari 2013

Fadime, Vi minns dig! Göteborg den 21 januari 2013

Varje gång jag ser Fadimes bild minns jag det ofattbara och varje gång jag hör om ett nytt fall av hedersvåld eller hedersmord blir jag både förbannad och ledsen.

Förbannad över att samtliga politiska partier i Sverige inte skärpt till lagen. Det borde finnas en egen balk som bara handlar om hedersvåld.

Förbannad över att elva år efter Fadimes mord, (pappan sköt henne rakt i huvudet), sitter det fortfarande okunniga socionomer runt om i Sverige och som på fullt allvar säger till flickor som söker skydd från familjen: Men lilla vän, gå du tillbaka till dina föräldrar! Vi har pratat med din pappa och han är inte arg längre!  När jag hör detta tror jag inte mina öron!

Förbannad över att det inte har delats ut mer resurser till kvinnojourer och till de mansjourer som kan skydda unga killar/män från sina familjer. Hedersvåld drabbar nämligen inte bara tjejer.

Ledsen över att namnen som finns på listan över hedersvåld bara blir längre... otroligt ledsen för detta...

På måndagen den 21 januari 2013 kommer det att i Göteborg på Gustav Adolfs Torg mellan klockan 18.00 -20.00 hållas en minnesstund för att hedra Fadimes minne och även alla andra som drabbats av detta fruktansvärda våld.


TILLSTÅNDET HAR KOMMIT IDAG DEN 18 JANUARI!
( Vid detta tillfälle den 17 januari har jag ännu inte fått polisens tillstånd, trots att jag lämnade in en förfrågan den 7 januari, men polisen har lovat att den kommer...)

Och du som vill delta är välkommen. Vill du hålla tal (icke politiska sådana) skriver du ett mejl till mig Ramona.Fransson@telia.com så jag kan föra upp dig på en talarlista. 

Välkommen!