Senaste teve-intervjun 2015

måndag 5 april 2010

TV4:s Johan Falk och Criminal justice, på samma kväll!.


Jag är stormförtjust i Johan Falk och har varit det sedan den första filmen" Nolltolerans".

Detta var den första filmen och det har blivit många fler. Det jag gillar bäst är att samtliga filmer av Anders Nilsson har verklighetsanknytning. Därefter tycker jag som gammal göteborgare att det är jättekul att känna igen miljöerna.

Göteborgare är inte bortskämda med att få deckare inspelade i stadsmiljö, om man bortser från kommissarie Winter, som jag tycker är dötråkiga! Intet ont sagt om Åke Edwardsson böcker, de har jag inte läst, men filmskapandet av böckerna är bottenlöst trista om jag jämför med Johan Falk!

Det ska bli roligt när mina deckare blir film för då skulle Sverige få se mycket av Tjörn, men också Göteborg, Kungälv, Strömstad, Luleå osv... eftersom jag gillar att resa runt. Inte för många mord på ett och samma ställe. Eller hur? Fast då ska jag bestämma om manusförfattare och filminspelningen, om det inte blir Anders Nilsson förstås, då lämnar jag över böckerna med ett leende och åker hem...

Criminal justice är oerhört spännande och välspelat. I kväll kommer den sista delen av fem i SVT1 och jag missade den första, men har sett de andra och ikväll blir det att spela in sista delen, eftersom den börjar 22.00 och Johan Falk klockan 21.00.  Min gissning om vad som hänt i Criminal justice är följande: Mamma dödar pappan med ett knivhugg, alltså inget raseri mera metodiskt eller snarare mord med rädsla. Varför mördar mamma Juliet sin make Joe? Joe, som var en tuff åklagare har haft Juliet under total kontroll och tagit sin tonåriga dotter Kathy till älskarinna och utnyttjat henne sexuellt. Detta fick Juliet reda på, trots att hon drogats av sin make med antidepressiva medel, som grannen och tillika läkaren skrivit ut. Nåja, jag vet att jag är yrkseskadad. Hahaha...

Ha en skön kväll oavsett vad du nu hittar på!
Ramona

Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här finns mina redan utgivna titlar på nätet.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON 

Jag hatar också män som hatar kvinnor och älskar män som älskar kvinnor!


Jag har inte läst böckerna, men sett avsnitten som visas på SVT.

Ja, jag hatar också män som hatar kvinnor och älskar män som älskar kvinnor.

Fotot är taget från Nordisk Film

Det är svårt att se filmen, av skäl som jag inte tänker gå in närmare på, och jag förstår att vissa av rollerna är ohyggligt svåra att spela, ändå görs de med bravur!


Jag är i alla fall glad att SVT beslutade att visa filmerna, tydligen också en förlängd version i jämförelse med dem som gick upp på biograferna. Själv klarar jag inte av att sitta i en biosalong i mer än fyrtio till femtio minuter, sedan måste jag resa mig upp och skaka på lederna.

Därför är jag tacksam för kunna ha en TV som ger mig möjligheten att titta, även om jag inte är stillasittande.

Att vara i underläge, oavsett om man är kvinna eller man, är en psykisk nedbrytning av sällan skådat mått. Då pratar jag inte om att man är lite sur på chefen, eller på sin äkta hälft för bagateller. Jag menar när man är totalt kontrollerad, utan möjlighet till flyktväg. Instängd i ett hörn. Det är då man börjar utveckla vissa sinnen, som en vaksam hörsel, allt som inte tillhör den naturliga rytmen gör att man vaknar, lyssnar och lyssnar noga.

När man är instängd och bevakad kommer skyddsinstinkten fram. Vart kan jag ta vägen för att få vara i fred? Hur kan jag ta mig igenom den här dagen? Många tankar få svar...
Jag vet att jag favoriserar hämnd, antagligen är det därför skriver jag om den...

Godnatt
Sov gott och var glad över att du kan sova gott!
Ramona

Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här finns mina redan utgivna titlar på nätet.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON