Senaste teve-intervjun 2015

måndag 28 juni 2021

Veckan som gått! Nummer 25 2021

Hej på er!
Så var midsommaren 2021 avklarad. På bilden en del av de blommor jag använde för att göra kransarna till mig och Thommy. Vi bor i en lägenhet och då finns det inga ängar där man kan plocka blommor. Kan ju inte ta dem ur rabatterna!

Och här är bukett nummer 2. Rosorna doftade underbart gott.
Samma dag hade en kille i TV4 Nyhetsmorgon en visning hur man binder en krans. Det var käckt!
Jag hade inte helt kläm på hur.


Här är de färdiga kransarna. Inte perfekt men ändå inte så pjåkiga. Helt klart hade jag önskat mig fler blommor. I stället för krysantemum hade jag gärna haft stora prästkragar. Men, men ...
Så här ser jag ut med kransen på huvudet. Vädret var ju hyfsat om än inte soligt. Temperaturen låg runt 20-21. Inget regn. Så jag klagar inte.
 
Thommy ser riktigt bra ut i sin midsommarkrans. Bakom honom är potatisplantor. Och det kommer två filmsnuttar om hur många potatisar som låg i en av hinkarna. Länkarna till filmerna lägger jag längst ner på sidan.


Så här såg vårt midsommarbord ut med sill och färskpotatis med mera ...
Varsin snaps tog vi också. Från förra året har vi en liten flaska flädersnaps i frysen.
När jag dukat upp allt för maten på bordet och efter att jag tagit det här kortet kom jag på att vi inte hade några tallrikar att äta på. 

Blev ett skratt på det!

 

Äntligen fick vi ses igen! Vår senaste träff var på samma ställe i maj 2020 på Villa Belparc och det är det bästa stället i Slottsskogen.
Till vänster sitter Jasmin, sedan Mia och Marie-Louise och till höger sitter jag. 

Förra söndagen firade vi vår vän Ute Persson som bor i Tyskland men har haft sin sommarstuga på Tjörn i 29 år. En helt fantastisk kvinna. Hon fyllde 80 år den 21 juni och arbetar fortfarande som veterinärassistent men ska sluta i augusti.
Ute var även min mammas vän och flög från Tyskland till min älskade mammas begravning i februari 2011. Det gjorde mig djupt rörd. 
Som vanligt ska alltid min käre make Thommy skoja när man tar foto.

Här ett collage som Ute gjorde med grannar och oss efter att Ute firade midsommar på Tjörn. Nu när vi nästa år flyttar till Skärhamn kommer vi att vara närmare varandra och det är underbart.

Som sagt Ute är en helt fantastisk kvinna med vänner över hela världen. Enbart för att hon är omtänksam och håller kontakt med sina vänner.
Det värmer!
Den som inte vem den här kvinnan så är det den danska socialdemokratiska statsministern, som är  hatad av vänstern i Sverige. Varför? Jo, hon ser först och främst till sin hederliga och sjysta befolkning. Omhuldar inte kriminella och islamister.
 
Mette jublade över att Danmark slog Wales i kvartsfinalen med 4-0. Jag applåderade också, eftersom jag älskar Danmark och danskarna ver gang. 

En grej som var lite kul var den regnbågsfärgade reklamen runt fotbollsplanen. Den tycker jag att UEFA ska köra i Qatar under VM i fotboll.

Nu blir det politik. Ingen bör ha missat att Stefan Löfven blev historisk i måndags när han avsattes som statsminister. Detta för att S varit döva och ända tills den 21 juni trott att Vänsterpartiet skulle agera dörrmatta.
Men Nooshi Dadgostar satte ner foten.

Annie Lööf i Centerpartiet vägrade ta bort punkt 44, som V redan efter Löfven 2.0 sa sig aldrig kommer godkänna. V hade godkänt 72 av 73 punkter, men inte 44. Så Annie Lööfs cirkus bevisar att hon är en vindflöjel. Hur var det med skon du skulle äta upp, hellre än att bli stödhjul för S. Just det ja!

Jag har aldrig haft något till övers för S och med de rysliga uttalanden som Strandhäll gör är det i mina ögon fullt förståeligt. Det här uttalandet är bara ett i mängden av galenskaper. Likt hennes sambo Morgan Johansson som också är känd på Twitter för tokiga inlägg som vi skrattar högt åt när vi läser dem.

Som bekant censurerar Facebook friskt och den till vänster satiriska texten till en bild av Göran Greider räcker för att bli avstängd eller få en varning.

Skriver man kritiskt om religionen, ideologin med sin politiska gren, Islam, kan du bli avstängd bums. På Twitter går det bättre. Och bakom detta ligger Morgan Johansson och Damberg som hade ett möte med Facebooks ledning 2018 där de gärna såg att all kritik (de kallar det hat) mot vänstern och Islam ska bort. De kallade det för att det är vit makt som ska bort, men i själva verket är det alla borgerligt konservativa som ska bort.
 Utöver att rösta bort Löfven var det också röstning om hur den nya migrationspolitiken skulle utformas. Och om den skulle fortsätta att vara kravlös eller om det skulle ställas krav.

Resultat: Fortsatt kravlös!
För den som vill förstå Centerpartiet och dess historia, om det nu går, ska definitivt titta på Henrik Jönsson fantastiska och bildande inlägg som han med precision lägger ut varje lördag klockan 08.00 på Youtube. Den senaste var hur C givit makten till Socialdemokraterna de senaste 100 åren.

En journalist som också startat eget på de senaste året är Ivar Arpi, En rak höger Arpi, och han har intervjuat en av mina hjältinnor: Ayaan Hirsi Ali, som med sin fars hjälp flydde från Somalia när imamerna började göra intrång i fria kvinnors liv. Känns det igen?

Ayaan hamnade i Nederländerna och assimilerade sig och blev också parlamentsledamot. Hon gjorde en kritisk film om slöjan (inte fri)  tillsammans med filmregissören Theo Van Gogh, som mördades av en islamist som även hotade Ayaan till livet. Hon flydde än en gång men den här gången till USA.
Hennes senaste bok; "Villebråd" går att beställas på förlaget Fri Tanke 

Den har jag beställt!

Jag lovade länkar om mina potatisar. Här är de.

Den första snutten

Den andra snutten

Så var denna vecka lagd till handlingarna och i dag får vi veta om det blir ett extraval eller talmansrundor. Själv hoppas jag på ett extraval.

Jag önskar alla en härlig start på den nya veckan! 

Ha de' gôtt!

Ramona