Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 26 augusti 2009

BINGO! Grattis du har vunnit en läkarlegitimation!

Är det så? Är det så, som Sverker brukar säga?

Det fattas läkare, de som kallas in benäms stafettläkare.

Vem bär skulden till den sjuka vården? Ja, först och främst är det Läkarförbundet och de kan tacka politikerna som inte tillsätter fler platser i läkarutbildningen. Anledningen? Lönerna så klart!

Idag finns det jättemånga intelligenta unga människor som inte kommer in på läkarlinjen på grund av att platserna inte räcker till. Dessa begåvade personerna söker sig till andra läkarutbildningar i andra länder. Där stannar de oftast kvar när utbildningen är klar.

Vad blir över till oss? Ja, det undrar jag också.

Ett exempel: En person kommer till vårdcentralen med ett dubbelhandflate-stort märke på ryggen. Färgen är blå-lila. Det är borelia säger läkaren och skriver ut penicillin. Tio dagar senare ny läkare, samma utlåtande ny kur tio dagar. Tio dagar senare läkare nr 2 och NU tas blodprov, det är INTE borelia men vad det är vet ingen. Nya tio dagar med penicillin. Alltså trettio dagar med pencillin utan att orsaken till det blålila märket är bekräftad.

Nu till svaret från läkarna: Man kan inte se i ett blodprov att det är Borelia!!!!!!!!!!!!!!

Jaha, säger jag då, varför finns det vaccin till något man inte vet finns? Är det som med svininfluensan man vet inte vad den gör, varför den gör det men ändå har man ett vaccin som ska hjälpa!

Nej, tacka vet jag äldre läkare helst i femtio års åldern eller äldre, de tycks i alla fall inte varit och spelat Bingo.

Iskall hämnd ligger på 3:e plats på tio i topplistan av mest lånade e-bok på Elib. Tusen tack till alla som puttade in mig där. De två andra Dyrbar kärlek och Mord i Skärhamn ligger och nafsar listan i hasorna.


Även Iskall hämnd är utlagd på TPB och allt tack vare Magnus Engblom som är geniet. Tusen och åter tusen tack!


Här kan du ladda ner Första boken i serien om Greger Thulin. Den boken heter Dyrbar kärlek

Du som inte vill ladda ner via The Pirate Bay kan ladda ner HÄR istället.


Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel eller också kan du gå upp på höger sida av bloggen och provläsa : Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...Goa lellelördagen är här!

Ramona