Senaste teve-intervjun 2015

lördag 17 april 2010

Tycker Monica Antonsson att gestalten Lisbeth Salander förespeglas vara ett monster?


I en av kommentarerna på Monicas blogg har hon skrivit följande:
" Det var jag som kallade Melinda för monster. Allt för att inte blanda ihop henne med vanliga kvinnor eller ens kvinnor som slår. Enligt GF hade hon flera allvarliga psykiska diagnoser. Hon är alltså främst att se som en sjuk människa kanske rent av jämförbar med den psyksjuka kvinna som nyligen stack ihjäl två svenska män. Att använda Melinda som exempel på att även kvinnor slår män är därför helt missvisande." Slut citat

och Monica avslutar kommentarerna med: Jag väntar också med spänning på att Melinda ska höra av sig.

Melinda är det fingerade namnet på den kvinnan i "När mardrömmen blev sann", som gjorde Glenns liv till ett helvete under sju års tid, genom att bryta ner honom psykiskt och fyskiskt.

Ja, det stämmer att Melinda hade multipla psykiska diagnoser, men en sak som är lika viktigt som vatten i öken, är att detta inte stod i skrivet i pannan på Melinda när Glenn mötte henne för första gången. Ingenting i Melindas sätt att vara skilde henne från "en vanlig kvinna".

Jag tror inte att jag någon gång sett en sådan förvanskning av en boks innehåll som den som Monica Antonsson skrivit och kallar "recension"! Det ska vara den gången Linda Skugge ville bli kändis och skrapade Björn Ranelids lekamen mot asfalten och sket i bokens innehåll. Hon lyckades!

Dessutom har jag inte "enträget bett" att få Glenns bok recenserad. Ordet "enträget" för mig och i ordlistan betyder: som envist försöker få sin vilja igenom (vid upprepade försök) 

Att som Monica kalla det oavlönat arbete och att hon hade kunnat göra annat, är oförskämt!     

Efter att jag skumläste Monicas recension gav jag följande kommentar:
 
Hej Monica

Tack för din recension, den var genomlysande och ärlig.
Ps. Flickans namn är Melinda. Ds.
12 april, 2010 18:59

Därefter lägger Monica ut ett meddelande på sin blogg om att hon fått kontakt med "Lena" som är det fingerade namnet på mamman till Glenns son.: Här är slutet av meddelandet:
Det hindrar förstås inte att han har rätt att berätta sin story som han ser den. Precis som Mia i Liza Marklunds "romaner" Gömda och Asyl. I "När mardrömmen blev sann" är det emellertid Melinda och inte Lena som är boven. Tur det, för Lena.

Återigen gör Monica en bedömning som bygger på? Ja vad i all världen bygger den på? Tur det, för Lena.

Monicas slutsats är att jämföra Glenn Forrestgates bok med Liza Marklunds böcker Gömda och Asyl.  
 Det är återigen en oförskämdhet som galant hamras ner på tangentbordet.


Har vi fått nog av självömkande biografier nu? Den frågan ställer sig Monica och Kjell G Alexis i Hallstahammar med följande mening:
Både Kjell G Alexis i Hallstahammar och jag har tröttnat på dessa helvetesskildringar i vilka föräldrar förtalar varandra i oändlighet.

Ska jag tolka detta som att rättsväsendet i Sverige kan lägga ner allt som handlar om fall, där det enbart finns en enda man och en enda kvinna inblandade? För som bekant finns det sällan eller aldrig vittnen till vad som sker inom hemmets fyra väggar, eller för den delen när nätter är mörka och gränder obefolkade.

Sedan kommer tillägget:

Mia och Liza är grundligt avslöjade.

GP och GF är åtminstone jag grundligt urless på.
Frågan i detta inlägg är därför:
Vilken sorts böcker vill vi läsa nu?


Jag är urless på Monicas utlägg om Glenn och även hennes raljerande inlägg. Jag har jävlar i min själ försökt att bita ihop och vara nice, men nu orkar jag inte längre. Jag avskyr när människor raljerar och vinklar ihop en helt ny historia!

Glenn mötte en kvinna som sånär lyckades förstöra hans liv. Det är inget att göra sig lustig över oavsett vilket kön som drabbats!

Om man ser till Lisbeth Salanders gestalt är hon en tuff kvinna som slår tillbaka. Skulle Monica med flera accepterat om Glenn slagit tillbaka?


P.s Glömde bara säga att min nästa självbiografi, som handlar om min uppväxt, heter
" Ändhållplats Sverige" .D.s

Ramona


Här kan du köpa Glenn Forrestgates bok När mardrömmen blev sann. Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

Stort tack till alla som stöttar Glenn Forrestgate!

Det måste bli ett slut på dessa påhopp fram och tillbaka.  Alla har rätt till sin åsikt. Däremot finns det ingen anledning att trycka till den som inte tycker likadant, det tjänar liksom ingenting till! För mig ska en recension handla om bokens innehåll, inget annat! Den som vill göra annat än att bedöma innehållet i boken är självklart fria att göra så, men det kallar inte jag recension. 
Här har en journalist som i mitt tycke skrivit en recension.  


Ramona Fransson
anomaR förlag
Här kan du köpa Glenn Forrestgates bok När mardrömmen blev sann. Eller också gå in på bokhandel nära dig. Och här kan du låna/köpa boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på