Senaste teve-intervjun 2015

fredag 21 augusti 2015

Det som inte dödar oss ... är i mina ögon gravplundring ... Varför David Lagercrantz gick med på det här ... är konstigt.

Snart kommer som det påstås: Den hett efterlängtade boken i Millenium, som är spökskriven av David Lagercrantz.

Självklart hoppas Norstedt på en kassasuccé med tanke på att förlaget går på knäna ... och är till salu om nu någon hugad spekulant gör sig besväret.

Jag hoppas i stället för kassasuccé att de får sig en näsbränna som känns länge ... Stig Larsson är död och begraven! Hans sambo Eva Gabrielsson är däremot vid liv och hade jag varit Eva hade jag varit oerhört besviken. Men å andra sidan tror jag att Eva, liksom jag själv, är medveten om den här branschen mörka sidor som få vågar berätta om med tanke på att de sitter i knäet på de stora förlagen och därmed skulle mista sina matkuponger. Själv är jag inte beroende av deras välvilja, tack och lov, utan kan kritisera dem och gör det också.

Det kommer säkert finnas folk som är kändistokiga och därmed ställer sig i kön för att köpa ett signerat ex av David Lagercrantz när han sitter på Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan miss i natten, (spektakel ska det vara också) och signerar boken.


I reklamen sägs det: Detta är den fjärde Millennium boken!

Så fan heller det är! Den här boken är ingen Millennium what so ever. Det är en kopia av Stieg Larsson tidigare böcker. I konstvärlden kallas de som gör kopior på kända konstnärers verk förfalskare, och de åker i fängelse. Personligen skulle jag inte ens komma på tanken att kopiera någon annans mästerverk och varför David gör det här efter sin megasuccé med Zlatan-boken är för mig en gåta.

Jag tycker att Norstedts ägnar sig åt gravplundring. Inte nog med att de gjorde Eva Gabrielsson utan inflytande av sin sambo Stieg Larssons äkta Millenniumböcker, som hon levt tillsammans med i över 30 år, nu har Norstedt plockat fram spadarna och gräver åt`a bara helvete för att krama ur liket de sista dropparna. Vämjeligt!

Ramona