Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 4 augusti 2010

Alla (läs media och vissa partier) tycks veta hur det INTE ska vara. Men HUR ska det vara då?


Jan Björklund vill se människors ansikten. Ja, vem vill inte det?

Framförallt vill nog alla som står bakom en kassa-apparat, eller inne i ett bankkontor veta vem som står framför dem och vill ha pengar. Åtminstone i Sverige så vitt jag vet.

I Frankrike är det förbjudet att bära niqab eller burka på allmän plats. Detta är naturligtvis fel enligt svenska politiker och mången journalist. Men istället för att säga vad som är fel, säg då det som är rätt!

Är det okej att människor (läs kvinnor för det är inte männen som går klädda i dessa liksvepningar) arbetar som tunnelbaneförare, busschaufförer, lokförare, skollärare eller andra yrken där vi är vana att se varandras ansikten. Kirurger vore en idé eftersom deras ansikten är ju dolda, åtminstone har det varit så alla de tiotal gånger jag själv har opererats.

I de länder som sharia-lagar råder kan inte västvärldens kvinnor svepa in med shorts och linne på allmän plats. Där är det inhägnade områden som råder för friheten vi är vana vid. Är det lösningen i Sverige? Att vi bygger speciella inhägnade områden där människor som vill leva efter sharia lagar ska få göra detta?

Men jag är jävligt trött på att höra: Detta är INTE lösningen på det som framförs som nu av Jan Björklund. Vad ÄR då lösningen? Jag kan ärligt säga att jag tycker det är okej med religionsfrihet men jag vill också ha frihet från religionens påverkan och hur ska jag då bete mig när jag möter kvinnor som jag anser kränker min fria kvinnlighet? Ska jag skrika på polis för att jag blir kränkt? Ska jag anmäla dessa kvinnor för att de kränker min frihet att slippa religion.

Nu är jag förbannad igen!Vilken av kvinnorna vill du vara?

Klarar vi kvinnor i västvärlden, som strävar efter jämlikhet, att se hundratusentals kvinnor i den här helsvarta mörkerdräkten promenera på våra gator och torg?

Än är de kanske bara en handfull men om femtio år, hur många är de då?

Finns det någon från F!, kommunistpartiet eller för den delen vilken feminist som helst i Sverige som tycker att burka eller niqab är rätt väg mot ett jämlikt samhälle?

Hade varit intressant att höra deras åsikter.

Ramona

Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans! Betala direkt! Enkelt och säkert!
Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till sommarrabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen!                          Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris

Bokia

Bokus

CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.

Adlibris

Bokia

Bokus

CDON

Nu har jag lugnat ner mig för en stund och då blir det blomsterhälsning.


Blåklockan är en inte bara vacker, utan också tålig trots de tyngande blommorna på en skör stängel.

Här på västkusten blommar de från början av juni till mitten av september,

För mig symboliserar blåklockan styrka och glädje i samma andetag. Jag är naturligtvis inte ensam om att älska denna starka och sköra blomma.

En särskild person som tagit plats i mitt hjärta har också dessa som favoritblommor och hennes namn är Birgitta "Blondie".

Med blåklockorna ville jag helt enkelt visa att jag inte alltid är blixt och dunder.

P.s Men rätt vad det är blixtrar det till igen. D.s

Ramona
Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans! Betala direkt! Enkelt och säkert!Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till sommarrabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen!                          Här kan du köpa/låna boken som e-bok.Adlibris

Bokia

Bokus

CDONHär kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib


Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.


Adlibris

Bokia

Bokus

CDON