Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 13 maj 2009

Röda Korset får rött kort av mig!


Ja, så var det där med att söka information. Hur gör man? På Röda Korset är de villiga att dela ut våra skänkta pengar till humanitära insatser, men hur bra på detta är de egentligen?


Tydligen kom det som en total överraskning att flygtransporter som lastats med humanitär hjälp också samtidigt lastats med vapen. Ojdå! Hoppsan!


Herregud, tänk om de anställda inom Röda Korset, och de har bra löner, hade köpt, hyrt eller lånat filmen Lord of War med Nicolas Cage i huvudrollen. Bara genom att spendera en timma och fyrtiofem minuter hade de genast begripit att piloter och flygbolagsägare har en enda sak i sina huvuden och det är pengar, pengar och pengar.


Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta över deras dumhet och hopplösa naivitet över hur världen ser ut. Kanske är det så att Röda Korset egentligen inte bryr om hur verkligen ser ut. De blundar och hoppas att lådorna innehållande mat och förnödenheter, som delade plats med Kalaschnikovs hinner göra nytta, innan Kalaschnikovs ägare uträttar sina ärenden...


Härmed utvisar jag Röda Korset från den humanitära arenan, vars huvudsakliga uppgift har misskötts å de grövsta!

Vill du glömma bort världen en stund? Mina deckare och självbiografi finns nu i pocket från 39:-
Min senaste, Lyckohjulet är inbunden. Besök din bokhandlare eller näthandlare. Det finns provavsnitt.

Ha det gott!
Ramona