Senaste teve-intervjun 2015

tisdag 30 september 2014

Dagens islam är inte kompatibel med demokrati ... säger Ayaan Hirsi Ali.Före Ayaan Hirsi Ali föreläste på Yale University den 16 september 2014 hade hon fått en inbjudan av Brandeis University www.brandeis.edu men efter att muslimer högljutt protesterat mot denna inbjudan stoppades Ayaan Hirsi Ali från att inta talarstolen. Yale University fick också känna av protester men visade sig modigare och framförallt förstår Yale University innebörden av orden ”Demokrati och Yttrandefrihet”! 

Många i Sverige har fortfarande inte hört talas om Ayaan Hirsi Ali på grund av att svensk nationell media har undvikit att skriva om henne.

En gång 2008 var hon med i Agenda och intervjuades av Lars Adaktusson, som då var journalist men nu är kristdemokrat. Du hittar den intervjun på Youtube om du söker på Ayann Hirsi Ali.

I Sverige är det för närvarande ingen som vet hur många muslimer det finns. De sista siffrorna som är från 2010 visar att de är omkring 450 000, och hur många av dem som tillhör sunni eller shia eller är sekulariserade finns det inga uppgifter på.

Att vara skriven i svenska kyrkan betyder inte att vara kristen med regelbundna kyrkobesök. Hur det är med de olika muslimska församlingarna vet jag inte. Man kanske kan vara inskriven som medlem men aldrig besöka moskén.

I vilket fall så görs det inte längre några undersökningar om muslimer i Sverige. Inte heller diskuteras deras religion. Det kallas beröringsskräck och okunskap. Min fråga hade varit: Hur kommer det sig att man som troende muslim vill fly och bosätta sig i Sverige men inte vill leva som en demokrat?

I USA har de inga problem med att ställa obekväma frågor och svaren är bra att ha.


"På frågan om självmordsbombningar är försvarbart att försvara islam med svarade 26 procent av amerikanska muslimer i åldern 18 -29 år JA. Det är en fjärdedel av de vuxna muslimerna som är under trettio år och hur du än räknar antalet muslimer i USA ( som varierar mellan 2 till 8 miljoner) är det en stor mängd människor. Ayaan Hirsi Ali" Slut citat.

Enligt Ayaan Hirsi Ali måste islam reformeras såsom kristendomen, judendomen och även katolicismen har gjort under de senaste decennierna. Att acceptera att kvinnan är en lika fri människa som mannen, att kvinnan kan gifta och skilja sig, att göra abort om hon så vill, att du ska fritt få älska vem du vill av vilket kön du vill, om du är myndig. Att du som kvinna ska få klä dig i jeans, kort-kort, visa ditt hår, utan att bli kallad hora.

I Sverige finns det problem i många städer där det finns troende muslimer och ett av dessa är att judarna trakasseras och flyttar från Sverige. Birgitta Ohlsson, som var ute på kippa-vandring svängde sig som vanligt med ord och undvek noga sanningen. Att hon gick med i kippa- vandringen var för att stoppa rasismen som breder ut sig i Sverige och att det är just judarna som är i skottlinjen förklarade hon med att: Ja, när det är oroligheter i Mellanöstern händer detta ... tyvärr ... Av det svaret skulle man kanske kunna tro att det är etniska svenskar som helt plötsligt efter alla dessa år ger sig ut på jakt efter att trakassera judar, men Birgitta Ohlsson vet att det inte är så. Det är de troende muslimerna som attackerar judarna av den enkla anledningen att det står i Koranen att judarna ska förintas. Om detta vill inte Birgitta Ohlsson prata alls.

Så oavsett om Israel utplånades och alla judar där, skulle fortfarande judarna vara ett mål för troende muslimer. Vilken avdelning: Shia eller sunni eller annan har jag ingen aning om.

Just nu påstår IS= Islamiska staten att de är sunnimuslimer och läser Koranen utifrån deras tro, andra muslimer påstår att det inte står så i Koranen. Men lyssnar man på de som läst och levt under Koranen och som brutit sig loss, är varje ord som IS följarna uttalar ord som kommer från ... just det ... Koranen.

I Koranen står också att det är helt okej att ljuga en kafir i ansiktet, en kafir är en icke troende muslim. Vilket betyder att i domstolar, i skolor, ja vart som helst där det finns kafirer som vill tillrättavisa troende muslimer, låter det sig inte göras.

Jag var själv med om en incident på Bok & Biblioteksmässan där muslimer hade en monter: DET SVENSKMUSLIMSKA SAMHÄLLET, stod det på skylten. Min första tanke när jag såg skylten var: Varför behövs det ett svenskmuslimskt samhälle? Vi har ju inte ett norsksvenskt, dansksvenskt, finsksvenskt, greksvenskt, ungersksvenskt osv ... i Sverige tillhör vi alla oavsett varifrån vi kommer ett svenskt samhälle, där vi ska svara inför samma lagar och regler som alla andra.

I vilket fall så finns det regler även för utställare och de är att om du ska dela ut flygblad får du enbart göra detta i din monter till förbipasserande. Det står svart på vitt. En av de muslimska kvinnorna klädd i svart från topp till tå, med synligt ansikte, delades trots denna regel ut flygblad långt från sin monter. Hon blev tillsagd av en av de som arbetar inne på Service Centret och försvann. Någon timma senare var hon tillbaka i sin svarta klädsel och delade ut flyglapparna. Nu var det en av de andra utställarna som förklarade att det inte var okej. Återigen försvann hon.

Dagen därpå stod hon för tredje gången på fel plats och då gick jag fram, eftersom hon stod inte så långt från min monter. Jag frågade: Kära du, men du vet ju att du inte får stå här och dela ut dina lappar! Hon svarade: Det var inte jag! Jag har inte varit här förut. Mitt svar: Du ljuger! Jag såg dig här igår och du blev tillsagd två gånger. Hon svarade: Nej, det var inte jag! Mitt svar: Okej, ni ser ju alla likadana ut i era svarta utstyrslar, så var det inte du då ber jag om ursäkt, men här kan du i alla fall inte stå. Och så försvann hon. Var det samma kvinna som dagen innan? Ja, det är jag säker på. Så hon ljög.


Och som Ayaan Hirsi Ali uttrycker det:

Att undvika att stöta sig med någon är att acceptera att vi inte skulle vara jämlika.


 

I Sverige har våra politiker gjort så många misstag vad det gäller islam och andra kulturkrockar så lade man dessa misstag på en hög skulle jag fortfarande stå och stapla ... just i detta nu! Och som bekant är det ingen politiker som vill erkänna att de gjort fel.

Vad många med mig efterlyser är en öppen debatt om islam och dess anhängare. Framförallt att de som är sekulariserade kommer till tals. Personligen känner jag bara en handfull och de får inte alls det utrymmet i nationell media som de som är troende. Trots sitt lilla utrymme gör de ett fantastiskt jobb. Och jag vet inte hur många gånger jag ska behöva säga det här men det tål att upprepas:

Hade Nalin Pekgul blivit statsminister efter Göran Persson hade inte SD kommit in i riksdagen och vi hade inte haft det sönderslitna land vi ser och läser om idag. Är det försent att reparera landet? Svar: VET EJ!

Men fortsätter det som det gjort hittills, kommer det att bli än värre ...

" Vissa saker måste sägas, och det finns tillfällen när tystnaden blir ett komplement till orättvisan." Ayaan Hirsi Ali

När Ayaan Hirsi Ali kom till Holland såg hon en chans att bli en del av landet. Hon blev parlamentsledamot, men när hon gjorde filmen " Underkastelse" tillsammans med Theo van Gogh där de troende muslimerna kände sig kränkta och en islamist mördade Theo van Gogh och lämnade fem knivar i hans kropp, där varje kniv hade ett hotfullt meddelande till Ayaan, valde hon att lämna Holland och bor numera i USA.

Ja, detta är ett långt inlägg men den här diskussionen är så viktig att den inte kan utelämnas. Inte om vi vill ha ett svenskt samhälle där vi alla ska känna trygghet och samhörighet.

Ramona