Senaste teve-intervjun 2015

lördag 30 oktober 2010

Sofia Arkelsten är tack och lov ingen ängel, utan en människa!

Sofia var ute och reste på inbjudan av Shell. Jaså, så Sofia skulle vara den enda riksdagsledamoten i Sveriges historia som INTE ur egen ficka betalat en resa, till vilken arrangören anordnat ett seminarium.

Don´t talk shit!

Till slut fick en fotograf äntligen den berömda bilden! Bilden som visar att Sofie Arkelsten inte är som sitt efternamn, gjord av sten. Sofia Arkelsten faller i tårar bakom ett fönster i ett kanslirum.

13 procent av vänterpartiets ledamöter sitter i olika styrelser. Jaha, hur ska annars riksdagsbroilers lära sig hur ett företag fungerar? I de flesta fall har unga riksdagsledamöter inte någon eller väldigt liten erfarenhet av ett riktigt jobb.

Vi väljare vill ha politiker som vågar ta tuffa beslut, vi vill att de ska vara ärliga. Som Tony Blair uttryckte det i intervjun med Skavlan: Vi politiker är manupulativa och undanhåller sanningen, annars skulle vi inte kunna vara politiker. Nej, just det!

Mona Sahlin har gjort hiskeliga tavlor, som framstår som en västanfläkt i jämförelse med många andra politikers tavlor. Mona Sahlin är idag partiledare. Miljöpartiets Yvonne Ruwaida satte sprätt på 275 000 kronor av skattebetalarnas pengar, satt i skatteutskottet, och kastade kvittona i papperskorgen. Finemang!

Hon hade inte heller koll på hur ett företag fungerar. Eller av vilken anledning kvitton ska sparas. Däremot glömde Yvonne Ruwaida ta med sig sitt ID när hon skulle tenta, och på toppen satt en Post-it lapp kvar i lagboken hon skulle tenta om. Hon skyllde på stress.

Ibland får jag för mig att en del journalister vill pröva hur långt de kan driva en politikers misstag tills att han/hon avgår. Jag hoppas inte att de lyckas putta Sofia Arkelsten över kanten. Jag hoppas att hon tar ett djupt andetag, och sätter upp ett finger i vädret när ingen journalist ser detta och inom sig ska hon be dem hoppa åt helvete!

Ingen människa på jorden, utom nyfödda bebisar, är felfria. Inte heller journalister! Det jag inte skulle kunna acceptera är om en politiker är dömd för grova skattebrott, misshandel, knarklangning, häleri eller är pedofil, där går min gräns för vad jag tycker är lämpligt. Fortkörningar, obetalda licensavgifter är inte vad jag anser grova brott, mer sådant som var och varann människa gjort/gör sig skyldig till, med andra ord helt mänskliga förseelser.

Inte heller är Sofia Arkelsten unik i sitt sätt att få en bostad, genom pappas kontakter. Hon är ju född i Sverige av svenska föräldrar, då har man per automatik kontakter via sina föräldrar.


Själv betalade jag och min dåvarande svenske kille 1977 svarta pengar för ett förstahandskontrakt. Det gjorde/gör alla som har pengar och inga kontakter. Så har bostadsmarknaden sett ut så länge jag minns. Undra hur många av Sveriges journalister som har fått fina kontrakt på eftertraktade adresser genom sina kontakter? Stig Malm, före detta LO:s ordförande såg till att hans dotter inte behövde stå i kö för att få en lägenhet. Pappa fixade! Som sagt inget ovanligt alls!

Om journalister vill göra Sveriges fattiga och kontaktlösa befolkning en tjänst, vore det att jaga samtliga politiker som har inflytande över byggbranschen och se till att det byggs billiga lägenheter bums! Men detta har inte hänt på 35 år, så varför skulle något förändras nu? 

Ramona


anomaR Förlags specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa!  Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON