Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 9 september 2009

Wikipedia är en underlig inrättningÅr 2007 kom jag i kontakt med Wikipedia. Eftersom jag definitivt inte är en Einstein vad det gäller data och absolut inte inrättningen Wikipedia trodde jag att det var jag själv som skulle lägga in uppgifterna. Hahahah

Nåväl det fick jag snabbt reda på att så INTE var fallet. Bad om ursäkt över min dumhet och för mig var saken ur världen.

En dag upptäckte jag att någon lagt in data om mig och eftersom det stämde var jag nöjd med det. Under tiden som jag försökte få mina ljudböcker uppladdade på TPB, och inte lyckades, kom ett mail från Magnus Engblom som sträckte ut sin hand. Jag blev överlycklig. En människa som aldrig träffat mig erbjuder sin hjälp. Tacksamt tog jag emot den utsträckta handen.


Nu tillbaka till Wikipedia. Där har Magnus som är ett datageni skrivit in uppgifter om mitt författarskap och böcker och förlaget. Återigen gjorde han det på ett genialiskt och fantastiskt sätt.

Nu skickade en representant från Wikipedia vid namn Lucas mig ett mail och ansåg att eftersom Magnus och jag har ett samarbete och jag hyllar honom som ett datageni är det fel av honom att skriva om mitt författarskap. Lucas skrev inte så här enkelt utan krånglade till det men vad jag förstår har INGEN som har någon SOM HELST KONTAKT med en författare, artist, eller vad det nu är för levande person som det ska skrivas om, tillåtelse att skriva om den personen på Wikipedia. Det undergräver Wikipedias förtroende.

Kan vara bra att veta eller hur?
Tur att inte Albert Einstein lever i denna vår märkligaa värld. Hans genialitet hade garanterat inte hyllats eller uppskattats av alla. Men jag hyllar och uppskattar människor som är generösa med sin kunskap och det gör jag mer än gärna öppet!

Vill bara tillägga att är det någon som vill kopiera bilder från mitt förlags hemsida Anomar eller från mina foton på Facebook går det alldeles utmärkt. Jag äger bilderna och därmed ger tillåtelse till vem som helst att använda dem i allt utom människoförnedrande sammanhang.

Med vänliga hälsningar Ramona Fransson


Nu har Mord i Skärhamn gått förbi Iskall hämnd och ligger på en 5:e plats på tio i topplistan som mest lånade e-bok på Sveriges bibliotek. Elib.se Tusen miljoners tack till alla som puttade in mig där.

Även Iskall hämnd är utlagd på TPB och allt tack vare en omtänksam och fantastiskt personlighet som heter Magnus Engblom som är ett geni. Tusen och åter tusen tack!


Här kan du ladda ner Första boken i serien om Greger Thulin. Den boken heter Dyrbar kärlek

Du som inte vill ladda ner via The Pirate Bay kan ladda ner HÄR istället.


Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel eller också kan du gå upp på höger sida av bloggen och provläsa : Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...


Jag önskar alla en särskilt bra dag och jag är oerhört tacksam för att det finns människor som Magnus Engblom. Med hjärtat på rätt ställe!

Ramona