Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 16 juli 2009

Eva Gabrielsson lämna inte ifrån dig Stieg Larssons 4:e bok!
Stieg Larsson avled i hjärtinfarkt bara femtio år gammal. Han fick aldrig uppleva den enorma succén med sina böcker "Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden och Luftslottet som sprängdes.


I trettio år hade han en livskamrat Eva Gabrielsson och när han dog så knall och fall hamnade hon i chock. Och vem hade inte gjort det?

Om du har levt tillsammans med en människa i trettio långa år, delat samma intresse och arbetat tillsammans, ofta dygnet runt ställs hela din värld på ända.


Efter begravningen av Stieg Larsson kommer det som alltid görs i samband med en begravning. Ett arvskifte. Eftersom inte Eva Gabrielsson och Stieg Larsson var gifta, inte hade gemensamma barn, och det mest tragiska av allt inget testamente, gick kvarlåtenskapen till Stiegs efterlevande och i det här fallet en bror Joakim och pappa Erland Larsson båda boende i Umeå.

Nu tycker jag och många andra med mig att det vore enkelt för pappa och bror att dela arvet med Eva Gabrielsson. Det vore det enda rätta. Men vad händer? Jo, nu visar sig de sina rätta ansikten och det är gamens.

Hur mycket Norstedts förlag har påverkat Joakim och Erland Larsson i fel riktning för att de skulle få ut böckerna så fort som möjligt och tjäna miljoner vet jag inte.

Men nu finns det en dator och i denna dator ligger Stieg Larssons fjärde bok om Milleniumböckerna. För att få lägga vantarna på denna fjärde bok försökte brodern och pappan genom ombud att tvinga ut Eva Gabrielsson ur hennes och Stieg Larssons gemensamma lägenhet.

Eva Gabrielsson började packa!

Sedan kom ett brev att hon kunde få behålla Stieg Larssons halva del av lägenheten. Så gentilt!

Eller var det reptilt?


Jag säger bara en sak till Eva Gabrielsson" Släpp inte ifrån dig den 4:e boken till familjen Gam-Larsson förrän du har ett dokument som glasklart ger dig hälften av allt som Stieg Larssons böcker har haft i intäkter och kommer att få i framtida sådana. Ge inte heller upp rätten att vara förvaltare över hans författarskap. Ingen bättre än du kan veta hur han ville ha det!"


Deckarna: Dyrbar kärlek E-bok, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn och Lyckohjulet finns alla på biblioteket i olika format, du lånar dem gratis! Även Älskling, vi blir inte med barn.

Tors-dag, ja, nog är det hans dag alltid! Som det åskade i natt!

Ramona