Senaste teve-intervjun 2015

lördag 2 januari 2010

Hennes skönhet blev hennes död

Hennes skönhet blev hennes död var rubriken på Expressens löpsedel i september 1968.

Svartsjukan är en av de farligaste sjukdomar som en människa kan hysa till sin nästa.

Min moster Traudi och hennes make Alexander låg i hemskillnad. Vi bodde i Borås och var och hälsade på Traudi på Kastellgatan i Göteborg.

På söndagkvällen kom telegram från Spanien. I telegrammet stod att "Han var på väg till Göteborg". ( Senare visade det sig att han redan anlänt)

Mamma var orolig men Traudi tyckte inte att de ( mina föräldrar och moster Erika ) skulle vara oroliga, : Jag har ju ett inneboende par, då gör han inget, det vågar han inte...

Vi åkte hem till Borås och nästa dag, på måndagen var Traudi mördad. Han hade kommit sent på måndagsnatten, haft nyckel, gått in och väckt Traudi, som låg och sov i dubbelsängen i vardagsrummet tillsammans med deras gemensamma son. Hon ville inte att barnet skulle vakna och de gick in i köket. Där stod en kubbe med knivar. De gick in i jungfrukammaren. Där högg han ihjäl henne.

Straffet? Alexander förklarades otillräknelig vid dådet och blev utvisad till Spanien.

Sonen adopterades bort och om hur illa socialnämnden hanterade detta är en lång historia.

Allt kommer så småningom i min självbiografiska roman: Ändhållplats Sverige, som jag håller på att skriva.


Om en kille/tjej älskar dig så mycket att du inte ens får träffa andra, eller vill ha dig för sig själv, kontrollerar dina steg... säg adjö och säg adjö jävligt snabbt! Det är inte kärlek han/hon känner det är besatthet och svartsjuka...

Ramona