Senaste teve-intervjun 2015

söndag 3 juni 2012

Hur hade rubriken kunnat sett ut om avpixlat.se fått bestämma?

Förr fanns en gång en site som hette politiskt inkorrekt, men grundaren avled oväntat. Den sidan brukade fylla i alla de tomma rader som jag alltid undrade över när jag läste dags- eller kvällspressen och lyssnade eller tittade på nyheter. Den sida hade kolossalt mycket besök av all media i Sverige, från norr till söder.

Nu finns en ny sida avpixlat.se som också den besöks med stor frenesi av svensk media. Besöker jag den sidan? Tacka för det! Jag är dödstrött på den ensidiga bilden som svenska journalister ger av Sverige som det ser ut idag. Jag vill helst ha alla sidor och själv bestämma mig för hur mycket som kan vara sant och osant.

För att bevisa min tes har jag tagit en skärmdump för att du ska se vilka medier som läser avpixlat.se och om du klickar på länken handlar inlägget om kannibalen. Det vi inte fick läsa i svensk media om kannibalen, kan du läsa om du klickar på länken. Fascinerande! Och oerhört grymt! Men varför inte berätta som det är? Min fråga blir: Hade svensk media berättat hela sanningen om kannibalen hetat Hans och hans sambo Greta?


Ramona


Liseberg Tyrolen och iskall vind!

Tillåt mig presentera de glada och vackra kvinnorna Monika och Sandra.

På 1990-talet, när min gubbe Thommy och hans bror Kenneth ägde och drev Backa Bowling på Stigs Center på Hisingen startade de "Discobowling". Backa Bowling var en av de första hallarna i Sverige med denna form av bowling och i två års tid stred Thommy och Kenneth mot myndigheter och främst mot Göteborgs politikernas inskränkthet för att få fullständiga rättigheter, vilket till slut lyckades. Och idag är det mer vanligt än ovanligt med fullständiga rättigheter på hallar med discobowling.

Nåväl, på 1990-talet anställde Thommy och Kenneth: Sandra, Anders, Gabbe, Monika, Madde, Martin, Johannes, Ronny, Ari, Blaze med flera och även jag hjälpte till. Vi hade jättekul på helgerna när Discobowlingen pågick och igår, hade vi genom Sandras hjälp, en återträff. Vi hade inte träffats sedan 2001.

Så nu träffade Thommy och jag, Monika, ( på bildens vänstra sida) och bredvid henne sitter Sandra och nedan en bild på Anders.
Jag ber om ursäkt Anders! Jag vet inte vad problemet är med min iPhone 4S, men ta kort kan den då rakt inte. En del kort lägger sig på tvären och sedan går det inte att dra dem motsols, utan det kommer upp en ruta som påstår att annat program inte tillåter detta. Dessa förbannade uppdateringar och datorprogram gör mig galen!

Nedan en bild av hur Discobowling kan se ut. Backa bowling hade två hallar. En med 12 banor och en som kallades VIP- hallen och hade 6 banor. Detta såldes 2001 och då hade Thommy haft hallen i 30 år, brodern Kenneth kom in i bilden efter att Thommy drivit den i fem år. Thommy var också en av Sveriges bästa bowlingspelare på den tiden. Som bäst var han nr två i Sverige.
 Sandra hade en app på sin telefon som heter Camerafun och den var verkligen festlig. Det var vad tjejerna garvade åt när jag tog ett kort på dem. Nedan har jag lagt ut våra hysteriska ansikten efter att Camerafun använts. Gissa att vi skrattade så vi skrek. Ni får själva gissa er till vilket ansikte som är vilket!
Och by the way, om du ska till Liseberg, ät för allt i världen inte Tyroler wienerschnitzeln, den är dyr och smakar nada! Såg ut som ett friterat elefantöra och hade lagts ovanpå en bädd av något som föreställde pommes frites. Till detta en matsked av någon slags vit kall sås. I huvudrestaurangen finns betydligt godare mat. Personligen tycker jag att Tyroler lika gärna kan servera en halv special, det är mycket godare!


Ha det gott!
Ramona