Senaste teve-intervjun 2015

måndag 7 juni 2021

Veckan som gått! Nummer 22 2021


Thommy och Lina på Västra kyrkogården
Hej på er! Vecka 22 är slut och nu är det nummer 23. Det är bara tre veckor kvar till midsommar och sedan vänder det igen.

Men nu är i alla fall sommaren här på riktigt. Värme och sol har vi inte varit bortskämda med förrän nu.

Glömde att berätta om fotot med Thommy och vår älskade Lina, som inte längre finns med oss. Det är taget på Västra kyrkogården sommaren 2016.
I förra veckan var vi än en gång på besök i Skärhamn för att se hur bygget med Kajen framskrider.  


Det Thommy tittar på är samma typ av hus som vi ska bo i, men vårt hus är inte så långt kommet. Vi fick dock glädjande nyheter. I stället som vi fått veta tidigare att det ska vara inflyttningsklart till fjärde kvartalet 2022 är det planerat för inflyttning det tredje kvartalet. Hurra! 

Det som också var förvånande var alla båtar som redan tagit plats vid bryggorna. De var väldigt vackra och ståtliga.
Alla som bor här har rätt till en båtplats, och vi har också bokat in en. Inte för någon stor båt, utan en snipa är det tänkt.

Som sagt, många båtar. En snipa räcker för att ta oss ut och fiska eller till en badvik. Kanske också för att handla i Skärhamn, om man inte ska handla mycket.

Bryggan som antagligen
ska löpa ända bort till vägen
är inte klar än och jag tror inte allt är färdigt i området förrän 2024 och det ska bli spännande att följa. Nej, det är inte kul att bo på en byggarbetsplats, men det har vi gjort förr så man vänjer sig. Vi vet ju att det kommer bli jättefint.
 
Ni ser en gigantisk rostig tunna med skylten "Etapp 2" och den har stått här så länge jag kan minnas, alltså tunnan eller oljefatet. Jag vet inte vad som förvarades i den en gång i tiden. Vad jag däremot är gôrnyfiken på är vad som ska hända med tunnan.
Kommer de renovera och bygga något i den? Eller riva och bygga något gemensam-utrymme? Ja, vad?
Här står Thommy och kikar över havet från en del av Havsporten. Jag minns när de byggde Havsporten och vi var här och tittade
i förhoppning om att vi
skulle hitta något som passade oss, men det gjorde vi inte eftersom det byggdes bara villor och radhus. Men utsikten de har från radhusen är vacker.

Den här Thai-restaurangen är min favorit och den ligger på Kungsladugårdsgatan. De har jättegod mat och är väldigt trevliga. Jag brukar köpa så det räcker för flera dagar de gånger jag inte vill stå vid spisen. Jag bryter av det trevliga med något mindre trevligt. Veckan som gått: Brottsstatistik. Nej, det är ingen rolig läsning men detta är också en del av verkligheten. De som utsätts för brott är de största förlorarna. De vill ha upprättelse och rättvisa men får det sällan.

Vilka har ansvaret för att det ser ut som det gör? Självfallet förövarna, men också politikerna som styrt Sverige de senaste decennierna. Men de tittar åt annat håll och tjatar om vindkraftverk och klimatet. För att få bukt med ett problem måste problemet upp på bordet. En spade är en spade!

 

Här skulle jag önskat att datorn kunde överföra dofter. Dessa nyponrosor doftade nämligen underbart. Men ni får nöja er med ett foto. 


Här en liten film från min balkong och gissa att potatisarna har vuxit. Klematisen The President har massor av knoppar men de har inte öppnat sig än, men snart så!

Så här vacker är den när den blommar. Den har också egenskapen att blomma inte bara nu i juni utan ända fram till oktober under gynnsamma förhållanden.

Som avslutning för vecka 22 har jag valt ett foto på rhododendron och det är den ljuslila varianten som blommar som vackrast just nu. Fotot tog jag i fredags. En del trädgårdar runt omkring har riktiga praktexemplar av just denna sorten. Antagligen är de omkring 30-40 år gamla, vem vet. Sedan kan man ju också gå till Azaleadalen i Slottsskogen om man känner för det.

I går söndag var det före detta svenska flaggans dag, numera nationaldagen, om nu någon missade det. Men i dessa pandemi-tider är det svårt att uppbringa feststämning så för vår del avstod vi firande både av Göteborgs 400-års jubileum och nationaldagen.


Nu önskar jag alla en fantastisk och glädjerik vecka nummer 23 och vill ni så ses vi här nästa måndag igen.

Ha de' gôtt!

Ramona