Senaste teve-intervjun 2015

lördag 16 oktober 2010

Harry Brown, Michael Caine, min belöning. Och vilken belöning det blev!

Idag har jag varit duktigare än mitt förstånd. Jag har städat. Dammat, dammsugit, torkat golv, tvättat och promenerat en runda med hunden. Handlat, lagat mat och det blev panerade fläskkotletter, potatismos, stek lök och rödkål. Allt utom rödkålen ( på burk) görs från grunden. I rödkålen häller jag några teskedar ättika och två matskedar strösocker. Det gör den bitsk och gomglad.

Över förståndet betyder i detta läge, att kroppen protesterade redan efter att halva huset dammsugits. Men jag biter ihop och står på mig själv.

Därför är belöningen, att efter städ och middag inta horisontal ställning, hälla upp en kopp kaffe, wiskey, skål med godis, chips och dip och titta på DVD. Idag hyrde jag en film med titeln: Harry Brown. Nedan kan du titta på en trailer. Gör det, om du vet hur det ser ut i dagens Sveriges förorter. Inte alla, men en del är rena rama krigszoner. I Harry Brown spelar Michael Caine en pensionär och f.d marinsoldat. Naturligtvis är Michael Caine lika lysande i denna film, som han till exempel var i Ciderhusreglerna eller vilken annan film han än har medverkat i, sedan han debuterade samma år jag föddes 1956.Som alltid begriper engelsmän att göra film. Amerikarna hade, som i filmen SVT1 visade igår, Tears of the sun,  en kvinna mitt i en djungel i ett brinnande krig. Vet du vad denna kvinna inte har glömt mitt i ett brinnande krig? Jo, mitt i djungeln har hon kajalpenna och läppglans. Hur jävla trovärdigt är det? Hahahaha.

Nej, tacka vet jag engelsmän, irländare, skottar, australiensare och kanadensare, de har vett på att gestalta människor som just människor, inte några stylade kvinnor som gått vilse på en catwalk.

Så har du lust att se en film som är välgjord, verklighetstrogen intill kuslighet och som speglar dagens situation för många pensionärer i samtliga Europas storstäders förorter, som på grund av rädsla inte längre går ut ensamma i mörkret på kvällarna, ska du se Harry Brown.

Ramona

anomaR Förlags specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa!  Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON