Senaste teve-intervjun 2015

fredag 29 juni 2012

Svenska Spel, den fattiges värsta fiende!

När arbetslösheten ökar och kraven på högre utbildning ökar är det tusentals människor som trillar omkull.

I Sverige har det mesta försämrats under tjugo års tid. Sjukvården, skolan, polisen, rättsväsendet, åldringsvården, jag kan rabbla länge, men jag ska inte trötta ut dig.

Då finns det en liten bedräglig ljuspunkt för många och det är att spela. Och i spel finns det ju bara vinnare, eller hur? Snarare är det bara vinnarna som räknas. Som alltid!

Vem fan vill vara en looser? Svenska Spel drar in mångmiljonbelopp till statskassan, och pengarna behövs som bekant, men de som hamnar i spelberoende måste hjälpas snabbare. Det bör inrättas en speciell "Spelberoende linje" dit du kan ringa dygnet runt, året om. Där ska inte sitta en sjuksköterska som undrar hur du mår. Där ska det sitta före detta spelmissbrukare och de ska kunna trycka igång apparaten direkt. Du ska få hjälp på studs!

Fredagsmys på Svenska Spel ser ut så här på deras hemsida:
 

Vem tar ansvaret när familjen splittras, unga vandrar in i kriminella gäng? Ja, inte fan är det Svenska Spel och inte heller staten verkar det som...

När jag skrev min deckare "Lyckohjulet" ville jag ha omslaget med en bild av Casino Cosmopol i Göteborg. Vad tror ni jag fick för svar? Hahahaha... eftersom deckaren handlade om hur illa, riktigt illa, det kan gå när man blir spelberoende var de inte intresserade att figurera i sådana sammanhang.

Tack fan för det!

Ha en skön mysig fredag, men ge fan i att spela bort en massa pengar. Lägg dom hellre i en sparbössa!

Ramona