Senaste teve-intervjun 2015

lördag 16 maj 2009

Homofobin i Moskva sjunger inte i takt med Eurovisionsschlagern.

Idag försökte homosexuella demonstrera för sina rättigheter i Moskva. Just nu är hela Europas media samlade i Rysslands huvudstad så nu hade varit det bästa tillfället.Och vad händer? Jo, polisen slänger in dem i fängelse, även icke ryssar. Ryssland är världens största land till ytan med en befolkning på ungefär 142 miljoner människor varav cirka 10 miljoner bor i Moskva. Hur ska man beskriva den ordinarie ryssen? Jag har träffat en hel del ryssar i min barndom och om jag säger så här, avskydde jag de ryska männen, medan de ryska kvinnorna var underbara.De män jag träffade i min barndom var vänner till min biologiska pappa och var precis som han märkta av kriget. Men på det snart sextiofem år sedan krigets slut, verkar i alla fall en hel del positivt har hänt i kosackernas land. Bara att öppet visa sig som homosexuell hade varit lika med döden för tjugo år sedan.En del människor, även jag själv har alltid ont om tålamod, allt man vill ska förändras ,ska förändras nu, inte i morgon eller om tio år. Men trots att nu polisen slängde in de protesterande homosexuella i fängelse är det ett framsteg att de inte blev ihjälskjutna på öppen gata.Ryssarna är ett oerhört tåligt folk, de har lidit under många styren, Stalin var ingen gullegris inte heller Tsarfamiljen. De har också tvingat andra länder till lydnad genom att vifta med sitt vapenarsenal. Numera säljs mycket av vapnen på den svarta marknaden, den som Röda Korset missade.Det gläder mig trots allt att Ryssland vann förra årets schlager och med det öppnade upp sitt land på ett helt nytt sätt. Man får som sagt ta en dag i taget. Sverige har haft en hyfsad demokrati sedan kvinnor fick rösträtt 1921, vilket alltså inte ens är hundra år sedan. Ryssland är bara i sin linda.

Vem håller jag på i kväll? Marlena Ernman så klart! Inte för att hon sjunger för Sverige utan för att jag tycker att hon sjunger bäst och har den bästa låten. På andra plats har jag (så fel det kan bli!!!! jag menade Armenien) Albanien som favorit, tycker de tjejerna sjunger bra och har en bra låt.

Det är nu naturen är klädd i sin vackraste skrud och jag älskar varje millimeter av den.

P.s Mina deckare Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn och självbiografin Älskling, vi blir... finns i pocket från 39:- Besök din bokhandlare eller näthandlare:AdlibrisBokusBokia.seCDON


Ha en gottig lördag!
Ramona