Senaste teve-intervjun 2015

lördag 27 juli 2013

Göteborg - en resa i tiden, Dokumentär på SVT 1 av Anders Wahlgren

En dokumentär som man bara inte får missa!

Jag är inte född i Göteborg, men var här som barn redan på 1960-talet, och familjen flyttade från Borås 1967 därför är jag naturligtvis oerhört nostalgisk och vansinnigt förbannad på alla politiker ( oavsett parti) som förstörde så mycket. Varför? De tjänade pengar, annars skulle de aldrig gjort detta rivraseri!

Här kan du se det första avsnittet av fyra. Vill du se det på SVT får du kolla på reprisen och avsnitt nummer två kommer nästa lördag i SVT1 klockan 18.30.

Jag minns hur (S) politikerna lockade husägarna med fördelaktiga lån, på den tiden en ränta på 4% var mycket lockande. Men för att få dessa fördelaktiga lån kunde de inte "bara" renovera varsamt, utan blåsa ut lägenheterna, så det regnade inte män, men väl kakelugnar som byggjobbarna rev ner och slängde ut genom fönstren tillsammans med allt annat.

Istället för kvalitet kom kvantitet och där lever vi idag om än i större skala. Hus som kunde ha stått i hundra år till med vettig renovering byttes ut till billig skit och pappersväggar. Idag står miljoner lägenheter och väntar på en renovering, vem kommer att betala den? Den som vet svaret på den frågan får med all säkerhet Nobelpriset i ekonomi.

Ramona