Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 15 juni 2011

Sexuellt utnyttjad som barn.

Det är ingen hemlighet längre, eftersom jag, som så många andra redan gjort, skriver om det i min kommande bok, Ändhållplats Sverige, att jag blev sexuellt utnyttjad som barn.

Jag kan och kommer inte prata för andra som utsatts, bara för mig själv och om hur jag upplevde detta. Däremot är jag övertygad om att det har pågått och pågår dagligen, inte bara i Sverige, utan runt om i världen. Jag har inte svaret på hur man ska få stopp på pedofilerna, ett ord som jag aldrig hörde under min uppväxt, men jag tror på att det behövs mycket mer diskussioner också i skolor, redan i femte, sjätte klass.

Som barn hade jag ingen aning om att det som gjordes mot mig var fel. Min barndom var på många sätt en katastrof och präglade mitt liv under min uppväxt och kommer högst troligt att göra det för resten av mitt liv, men ingenting kan göras ogjort, inte ens gårdagen. Det gäller att lära sig leva med det, vilket jag också gör.

Ramona"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate till specialpris på Adlibris


"Grattis, du ska bli pappa"  Adlibris    Bokus  CDON  blir bara populärare och populärare! Jättekul! En bok fylld med humor!

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook
Storytel

Riksdagsdebatten är en sandlåda. Det som utmärker politiker är att de INTE svarar på frågor.

Politiker kan man skrika på, kalla åsnor, be dem se verkligheten! Men det är som att hälla vatten på en gås. Det blir inga reaktioner!

Jobblinjen är en katastrof! Det finns inte de jobb som behövs och det kan inga politiker i världen skapa! Det finns inte arbeten som i all enkelhelt ska vara diskare, bingovärdinnor,servitriser, frisörelever eller andra lärlingsarbeten. Dessa arbeten är borta!

I stället krävs det mer eller mindre alltid minst gymnasieutbildning för de mest enkla arbeten. Alla har som bekant inte lyckats att få en studentmössa att sätta på huvudet! Vart ska de ta vägen?

Inom alla arbeten ska det vara kostnadseffektivt, varje minut ska kartläggas. Hur ska då en oerfaren ung eller äldre person få den tid som behövs att lära sig ett nytt arbete? Fas 3 är en skam för många som arbetat i tjugo eller trettio år. De sitter och tittar i taket eller målar stolar!

Vi går från industrisamhället till kunskaps- teknik-och tjänstesamhället. Vilka får inte plats på tåget? Jo, alla de som arbetat inom industrin och de är många, och även de som blivit sjuka och utslitna har ingen plats att sitta på. Att i dag söka ett arbete och vara över femtio år, men ändå kanske ha tio år kvar till pensionen är så gott som lönlöst, om du inte har en akademisk utbildning och redan är inne i företagskretsarna. Men är du en vanlig myra som dragit ditt strå till stacken kickas du ut och får se dig själv förvandlas till en "fas".

Kvar har du utgifterna. Hyran har inte blivit flera tusen kronor billigare, inte heller mat, el och telefon. Men trots det får du bara hälften av din inkomst efter att du blivit utslängd i kylan. Det som händer i Sverige idag händer runt om i hela Europa, så vi är inte unika, men var ska det sluta?

Många tar sina liv i ren desperation och jag ger mig fan på att om tjugo år sitter Reinfeldt i en tevesoffa och berättar "sanningen" om hur många fatala missar han och hans unga friska, starka begåvade, välutbildade polare, vars föräldrar också hade fina utbildningar och kunde ge sina barn det stöd som så många föräldrar idag inte orkar och kan, hur mycket de än vill! Så länge som inte politikerna vill sänka sina arvoden, så länge som vi har alldeles för många arvoderade politiker och dessutom en jävla massa mygel inom Sveriges kommuner, kommer de heller inte att få respekt. Respekt får man för vad man gör, inte för vad man påstår sig vilja göra och aldrig blir av!

Ramona

"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate till specialpris på Adlibris


"Grattis, du ska bli pappa"  Adlibris    Bokus  CDON

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook
Storytel