Senaste teve-intervjun 2015

måndag 6 september 2021

Veckan som gått! Nummer 35 2021

Hej på er!
Första fotot på bloggen är från den 2 september 2019 och det är mitt ombud Ola Bengtsson och jag som står utanför restaurangen Ulle&Vi som ligger i anslutning till Tingsrätten. Varför lägger jag ut den här bilden? Jo, för att det är två år sedan jag var på min första rättegång mot Tomas Åberg som är anställd av föreningen #Näthatsgranskaren.

Och här på sidan följer nu Tomas Åbergs utlägg om orsaken till varför han ger sig på journalisten Joakim Lamotte, som han lagt ut på sin Facebooks sida. När jag läste det här var känslan att det välkända citatet: It´s okay when we do it! var ypperligt passande för detta.

En sak som också skall nämnas är att hat aldrig varit olagligt däremot hot. Därför tycker jag det är mycket märkligt att den här ideella föreningen kallas för #Näthatsgranskaren.


Och de säger att de jagar folk som vill tysta röster. Men hur går det ihop med att anmäla bland annat mig och andra


för att ha delat en journalistiskt genomarbetad artikel från Joakim Lamottes Facebooks sida?
En annan som jag hört blev anmäld för hets mot folkgrupp, (förkortat till HMF), var en dam i 80-årsåldern. Hon hade blivit nerslagen och rånad av ex antal personer från ett MENA-land och polisen lade ner ärendet i brist på bevis. Därefter gick hon ut på Facebook och skrev av sig sin besvikelse och ilska över hur hennes överfallsrån hade blivit behandlat. Men se det är inte tillåtet i Sverige. Inte om du är en etnisk svensk. Då ska du tåla det mesta. 


Innan Joakim Lamotte publicerade artikeln om Tomas Åberg hade jag aldrig hört talas om honom. Däremot hade jag hört att det startats en förening som heter #Näthatsgranskaren som fått statliga bidrag. Det hade bland annat Rebecca Weidmo Uvell och även Katerina Janouch skrivit om. Men vad de pysslade med visste jag inte något om då. Nu vet jag.

Mitt misstag när jag delade Joakims artikel var att jag skrev "dömd" till djurförbud. Och när Länsstyrelsen som utfärdat djurförbudet mot Tomas Åberg är inte samma sak som att bli dömd. Däremot går jag alltid i taket  när människor inte tar hand om

sina tamdjur som är helt beroende av att bli omskötta om de ska överleva. Jag brukar säga, att dör du före dina djur har du en ursäkt att djuren avlider av törst och svält, men så länge du står på benen, kan lyfta en telefonlur och be om hjälp och inte gör det, förlåter jag dig aldrig.

Jag vet inte orsaken över att Joakim Lamotte började granska Tomas Åberg, men jag tror att det hade något att göra med att Tomas Åberg blev nominerad till "Årets hjälte!" av Aftonbladet och att försäkringsbolaget Agria stod som sponsor.
Fram till 2 mars 2018 hade Tomas Åberg anmält 750

nättroll genom föreningen #Näthatsgranskaren enligt uppgift från Aftonbladet.
Men bara två månader senare när Tomas Åberg blev intervjuad av SVT hade antal anmälda stigit till 850.

Innan Joakim Lamotte publicerade artikeln på Facebook bad han Tomas Åberg om ett genmäle, som alla seriösa journalister gör, men som svar fick Joakim, att publicerar du den anmäler jag dig till polisen.   
När Tomas Åberg polisanmälde Joakim Lamotte för att ha publicerat artikeln lade polisen ner anmälan.


Därefter började Tomas Åberg att polisanmäla oss som delat artikeln, men eftersom vi varit flera tusen har Tomas Åberg gjort ett slags urval.

Jag trodde att när det gäller journalistik och att presentera sanningen skulle det inte kunna vara förtal, men tyvärr så har Sverige urgamla lagar, och det gäller det mesta, och därför spelar sanningen i förtalsmål i Sverige ingen roll. I andra länder i Europa är sanningen det viktigaste.
Så jag fälldes både i Tingsrätten och i Hovrätten även om de sänkte skadeståndet. Mitt ombud Ola Bengtsson, som har ett flertal fall Nytt Juridisk Arkiv I

(NJA I) har även överklagat mitt fall till Högsta Domstolen. Varför? Jo, för att veta hur många ska du kunna anmäla för förtal för att ha delat en journalists artikel på Facebook? Tio personer? Hundra personer? Tusen?

Och eftersom kronofogden aldrig kan ta ifrån någon pengar som man fått i skadestånd kan en person med stora skulder aldrig bli fråntagen skadeståndet. Det har vi fått veta när ett monster fick 840000 i skadestånd av JK trots att han dömts för grov våldtäkt och misshandel. Där offren endast lyckats få ut 3000
från monstret. Detta via kronofogden som offren tvingas gå till eftersom de inte får pengar från staten. Detta har fått moderaten Hanif Bali att vid två tillfällen samla in pengar, dels för de två pojkarna som grovt våldtogs på kyrkogården. Den gången två miljoner genom sin Facebooksida och nu för offren av våldtäkterna av två monster. Bra gjort. En liknande insamling gjorde även Joakim till ett våldtäktsoffer där han gav pengarna till offrets ombud, cirka 600 000. Detta kan kallas att tigga pengar eller att samla in pengar. En del kallar Joakims journalistiska verksamhet för "tiggeri" men det är ingen skillnad på hur man ber om folks pengar, inte i mina ögon. Man kan kalla det vad man vill, men framförallt tycks en del vilja missförstå, och att skänka pengar till en journalist som
faktiskt jobbar för pengarna eller samlar in till ett brottsoffer eller till änkan efter den mördade polisen Andreas Danman är inte tiggeri. Att ge pengar är ALLTID frivilligt. Numera finns det en mängd både enskilda personer och nättidningar som ber dig att swisha eller på andra sätt stötta deras arbete. Som sagt frivilligt.

Varför anser sig Tomas Åberg inte vara en offentlig person och därmed bli granskad? Jag och många med mig anser att är du på SVT, lokalt och nationellt, i nationella dagstidningar och uttalar dig för en förenings räkning är du offentlig och eftersom föreningen som du
förestår och som söker statliga bidrag ska du också tåla att bli granskad. Exakt detta gjorde Joakim.

I rättegången i Hovrätten i Göteborg där Joakim godkänts som vittne och skulle vittna för min räkning, lyckades Tomas Åbergs ombud att få hovrätten att inte tillåta Joakim att vittna. Mitt ombud likt Tomas Åberg och hans ombud befann sig på länk från Stockholm och jag befann mig i rätten.
Mitt ombud frågade Tomas Åberg om han visste hur ofta han varit i media och då svarade han att inte visste och att det inte var så många gånger.
Då sa Ola Bengtsson: Då kan vi anta att det är kanske  bortåt 30-40 gånger? Då svarade Tomas Åberg: Nej, så många gånger är det inte för att jag har räknat dem.
 
  Här Tomas Åbergs åtal mot Joakim     
Nu finns dessa frågor och svar på band om nu Tomas Åberg vill förneka vad han sagt. Alltså å ena sidan hade Tomas Åberg ingen aning, men när mitt ombud Ola Bengtsson föreslog en siffra hade Tomas Åberg plötsligt räknat antal tillfällen.

Här på sidan påstår Tomas Åberg att Joakim har en hatsvans som hetsar och hotar Tomas Åberg. Nu är det så att Joakim har ett öppet kommentarsfält och att rätta eller ta bort några kommentarer bland tusentals är inget Joakim sysslar med. Joakim är faktiskt för yttrandefrihet och de som kastar ur sig hot mot Tomas Åberg tycker jag att han ska anmäla.

Här på ett av Tomas Åbergs inlägg hänvisar han till, den enligt mitt sätt att se på den nättidningen, vänsterextrema Paragraf som påstår sig ha sanningen klart för sig vad gäller Joakim Lamotte.

Mycket av det vi ser i dag i Sverige handlar om att Sverige är ett tudelat land på många sätt. De som ser sig som socialdemokrater och vänster tycker att de gör det goda, och ser på oss på höger sida som de onda, enkelt förklarat. Socialism och vänster, till skillnad mot höger, vill alltid uppfostra människor som i ett kollektiv där alla ska tänka och tycka likadant. Medan vi på höger sida anser att individen har ett ansvar och det är att tänka själv.
Varje gång det i Sverige pratats om gäng-och klanbrottslighet har alltid socialdemokrater och vänster tjatat i det oändliga att det handlar om socioekonomiska problem, när det inte alls har med det att göra. Här förklarar Henrik Jönsson, liberalkonservativ debattör på ett alldeles utmärkt sätt i en kort video skillnaderna mellan höger och vänster. 

Eftersom makten legat hos socialdemokraterna i decennier efter decennier har de gjort just det: Uppfostrat medborgarna i en socialistisk anda. När jag röstade för första gången 1976, då jag var 20 år, röstade jag på Moderaterna och de borgerliga vann. Ett uttalande
som jag aldrig glömmer från det tillfället kom från en socialdemokrat och löd: "Det kändes nästan som en statskupp!" Och hon heter Marita Ulvskog och har levt större delen på att vara sosse.

Genom att regeringar tillsätter domare i HD (odemokratiskt enligt mig) och även styr över myndigheter genom att tillsätta generaldirektörer, behöver nog bara nämna en vandrande katastrof Dan Eliasson för att ni ska fatta vinken, så är det en väldans massa sossar och vänster inom dessa myndigheters väggar.

Joakim Lamotte har anklagats för att vara Sverige
-demokrat. Hör ni hur jag skrev? Just det! Är man Sverigedemokrat blir man anklagad för att rösta på ett demokratiskt parti som ligger runt 20% i olika opinionsundersökningar.
Är någon någonsin "anklagad" i media för att rösta på socialdemokraterna eller moderaterna?
Nu har Joakim alltid sagt att han är opolitisk och varför skulle han inte vara det? Jo, enligt media är man Sverigedemokrat när man belyser hur det ser ut i orterna. Att det skjuts, våldtas, rånas, hotas, bomber som smäller av, för detta är ju precis det som Sverigedemokraterna varnat för och sagt i ett decennium.  

Att det är sant spelar ingen roll. I Sverige skjuts budbäraren, eftersom det har socialdemokraterna tutat i befolkningen genom uppfostran. Nu är jag ju inte etnisk svensk, utan barn till invandrare från forna Östeuropa, likt Katerina Janouch, och därmed sväljer inte jag allt med hull och hår som basuneras ut som sanningar från vänstern, vilket naturligtvis retar gallfeber på många just på vänsterkanten. Jag ser mig som en individ inte ett kollektiv. Tänker själv med andra ord.

Nu är rättegången mellan Joakim och Åberg satt till den 24 februari 2022 och nu återstår det att se hur det går.


Joakim ska presentera sanningen och hur han kommit över den, vilket inte domstolen eller Tomas Åbergs ombud borde frukta så att de vill förbjuda den än en gång, som de gjorde i min rättegång. Det vore väldigt konstigt om de skulle lyckas och dessutom rättsvidrigt eftersom Joakim måste få chansen att visa upp för domstolen varför och av vilken orsak han skrivit artikeln om Tomas Åberg. Sedan återstår att se hur domstolen dömer. 


Jag önskar Joakim Lamotte ett stort lycka till!Nu tar vi en sväng till Afghanistan, som bekant inte är Sveriges grannland även om man kan få för sig det när man tittar på TV4 nyheterna. Magda Gad heter reportern som har och fortfarande berättar om läget efter att talibanerna tagit över i stort sett hela landet.
Magda Gad berättar också att talibanerna tagit över amerikanernas kläder och vapen och ser ut som om de vore amerikanska styrkan.
Talibanerna är islamister och är trogna Koranen och haditerna av profeten Muhammed.

Tydligen så heter talibanernas styrka Red Unit.

Allt som stavas västerländska värderingar eller kultur är bannlyst. Så hur någon västerländsk regering ska kunna lita på talibanerna är mig en gåta.

Vid ett tillfälle åkte Magda Gad bil med talibaner, och frågan är hur länge hon kommer tillåtas rapportera från Kabul eller annanstans i Afghanistan. Det återstår att se.
Här är möjligen den kommande talibanska regeringen. Det sjuka i hela detta är att talibanerna har en egen propaganda sida på Facebook, medan Trump är totalt avstängd från sociala medier där amerikanska (vänster) företag bestämmer.
Och i lördags bestämde sig Sveriges regering för att inleda samtal med talibanerna. Man undrar ju varför? Är det för att S+Mp "glömde" ta med x-antal tolkar och övriga medarbetare och fick med sig semesterfirande afghaner som fått uppehållstillstånd i Sverige istället?  Marcus Oscarsson har en omröstning på sin webbsida, men jag saknar rätt fråga? Kommer talibanerna göra det gratis? Och mitt svar blir ett rungande nej!

Man skulle kunna tro att under de här veckorna som allt handlat om klimatet och Afghanistan inträffar enstaka bombningar eller skjutningar i Sverige, men nejdå inte alls. Hur vet jag det? Jo, för att jag tillhör inte kollektivet som har sagt att man går inte in på Flashback eller på hatsajter, som kollektivet kallar nättidningar som inte är vänster. Så därför går jag in och kollar på Flashback , Aktuella brott och kriminalfall, med jämna mellanrum. Visst finns det hatiska personer som uttalar sig nedsättande om både det ena och andra, men också duktiga personer som uttrycker sig väl och har bra diskussioner med andra.

Nu avslutar jag "Veckan som gått!" nummer 35 2021 med några vackra höstbilder och hoppas att vi får sköna höstdagar också.

Hoppas att ni tycker om att läsa min sida för ju fler som läser och också delar den desto roligare är det att skriva den. Jag har sett att antalet besökare stiger men det är alltid roligare ju fler de blir. Och jag tänker inte ha reklam på sidan. Har jag aldrig haft!

Nu önskar jag er alla en härlig start på den nya veckan nummer 36 och avslutar med att lägga in ett foto på hur vädret var den 3 september här i Göteborg.


Ha det gott!
Ramona