Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 28 juli 2011

Insamlingar borde redovisas bättre!

Jag skänker inte längre pengar till organisationer! Varför inte då?

Jag har helt enkelt tröttnat på att inte alla pengarna kommer fram dit de ska. Den dagen som Röda Korset, UNICEF, Rädda Barnen med flera organisationer berättar om mutor, som de tvingas ge till banditer för att ta sig fram, berättar om hur mat kapas och säljs på svarta marknader, tänker i alla fall inte jag skänka en enda spänn!

I länder som får bistånd finns av någon märklig anledning alltid feta militärer, nya "väldigt dyra" vapen av alla de slag, jeepar, flotta privatbilar osv... medan folket svälter.

Ledarna från dessa länder suger ut sitt folk, trampar ner dem i skiten, ser genom fingrarna med våldtäkter på kvinnor och barn och för detta ska jag betala och skänka pengar? Tror inte det! Den dagen någon ledare från ett demokratiskt land slår näven i bordet offentligt och inför TV-kameror säger vad han/ hon och vi andra tycker kanske jag återvändor till insamlingsbössorna, men så länge som världen är plats där skurkarna hålls under armarna, där ärlighet inte varar längst finns inte viljan hos mig att vränga lädret.

Jag köper Faktum (motsvarigheten till Situation Stockholm) och vet vart de pengarna hamnar. Jag lägger pengar i Frälsningsarméns bössor, och vet också där vart pengarna tar vägen, men andra organisationer blir utan om det inte händer något snart. Jag är femtiofem år, har varit med ett tag och ser inte de förbättringar politikerna lovat och bedyrat om i decennier.

I USA slåss just nu republikaner och demokrater om sina maktstolar, man skulle kunna tro att de leker "Hela havet stormar" och är rädda att bli utan sittplats med makt. Att vanligt folk sliter halvt ihjäl sig, kutar runt på tre fyra arbeten, inte har råd att bli sjuka, inte har råd att förebygga bra hälsa, skiter dessa välbetalda kostymnissarna fullständigt i, och så också de Diordräkterade damerna. De rika i USA, som bor i 30-rumsvillor, kör runt i Rolls Royce, har betydligt mer pengar än vett och balans och inte vill de dela med sig till mindre bemedlade. Som sagt, världens befolkning må ha blivit mindre fattig statistiskt sett, men i mina ögon blir det bara sämre och sämre för fler och fler. USA höjer sitt lånetak och har så gjort i trettio år. Undrar när taket lyfter och flyger iväg? Kanske den här gången!

Nyheten att "Europeiska investeringsbanken (EIB) kommer aldrig att godkänna Vladimir Antonov som delägare i Saab Automobile" kanske är en god nyhet, vem vet det idag? Om tio år kanske vi vet bättre och mer om var och hur Vladimir Antonov lyckades bygga upp en förmögenhet i ett land som styrts av kommunister i decennier. Ärligt talat!


Ramona


Här kan du provläsa "Ändhållplats Sverige" som släpps den 22 september i inbunden form, Mp3 direktnedlandning och som e-bok.

"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate till specialpris på Adlibris


"Grattis, du ska bli pappa"  Adlibris    Bokus  CDON

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook
Storytel