Senaste teve-intervjun 2015

fredag 9 september 2011

Kineserna lägger vantarna på Saab och plockar ner fabriken i en låda, eller?

Alltså, min kristallkula är lika god som någon annans, men så här känner jag inför Saabs öde:

Kineserna inväntar konkursen, köper konkursboet (Saab) skickar iväg ex antal kineser, som raskt skruvar isär fabriken, plockar ner den i lådor som skeppas över till Kina.

Väl där monteras den ihop. Vips anställs ex antal kineser (utomordentliga duktiga, men också i jämförelsevis mycket billigare arbetskraft än svenskar) och viktigast av allt, i Kina existerar inga fria fackföreningar, därmed slipper kineserna förhandla. Här är det hela handen ( Kinas regering) som pekar i vilken riktning arbetet ska gå.

Underleverantörerna kommer även i fortsättningen, (tills att kineserna hittat samma prylar till reapris) få fortsätta leverera delar till Saab bilarna. De som på grund av allt sjabbel går omkull och i konkurs, kommer säkert kineserna behandla på samma sätt som med Saab. Containers är inte svåra att få tag på!

Om jag har något bra namn på Victor Muller? Jajamensan! Vad sägs om "OptimistJuller"?

Jag tycker ofantligt synd om alla Saab anställda och jag hoppas att de på alla sätt kommer på fötter igen, men då måste vi alla solidariskt stötta dem, och om det betyder att skatten höjs till förmån för att de ska få en chans till ett bra liv, ställer jag upp det! Men försök inte smyghöja skatten och låtsas att pengarna går till de drabbade och sedan fyller politikerna på sina egna plånböcker, som redan är alldeles för stora!

Ramona


Om du har tänkt dig att gå på Bok & Biblioteks mässan är mitt seminarium om min fakta- och självbiografiska bok "Ändhållplats Sverige" på fredag den 22 klockan 14.30!


Här kan du provläsa "Ändhållplats Sverige" som släpps den 22 september i inbunden form, Mp3 direktnedladdning och som e-bok.

"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel&