Senaste teve-intervjun 2015

måndag 8 november 2010

Ung och bortskämd i SVT. Är det på riktigt?

Ju mer jag tittade desto mer kände jag mig som katten i reklamfilmen för Comhem. Munhålet blev större och större och större...

Ända in i det sista hoppades jag att det skulle komma upp en skylt som med stora bokstäver skulle förkunna: DETTA ÄR TEATER!

Ingen skylt kom.

Jaha, är det så att det "bara" är dessa tio ungdomarna i Sverige må det vara hänt, även om jag mer än gärna sätter föräldrarna i skolbänken och lär dem, att med omedelbar verkan upphöra vara tjänstehjon till sina barn och börja bli föräldrar.

Men, jag är rädd för att dessa tio ungdomar bara är skummet, under ytan är det rena forsen av liknande odräglig uppfostran. Vad i all världen är det för fel i huvudet på dessa föräldrar? Hur kan de tro att detta är bra för barn?

En gång i tiden trodde jag att Sveriges ungdom var hopp och framtiden, men den här dokusåpan visar snarare att de är vår undergång. Tänk om Sverige skulle hamna i en naturkatasrof, och vad kommer dessa ungdomar att leta efter? Mascaran och dataspelen? Ja, mycket ska man se och höra innan man vill hoppa ner i tunna och stoppa vax i sitt öra.

Ramona

Nedan hittar du mina ljudböcker. Inte klokt hur många det är som säljer ljudböcker och då har jag bara med en bråkdel av alla näthandlare av ljudböcker. Hade jag ingen aning om!

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris

Bokus

Bokia

Muntligt 

Load2hear.

Mobook

Kvinnor som mördar

Att kvinnor mördar har nog inte gått förbi någon, men det finns de som fortfarande på fullt allvar tror att när kvinnor mördar gör de det med påtryckning från en man.

Så är inte alltid fallet. Trots genusforskning, som spretar åt alla håll, (forskare ska ju också leva) visar fakta att kvinnor precis som män, är kontrollerande, svartsjuka, giriga, manupulativa och sist men inte minst elaka.

Rabiata feminister vill gärna plocka fram fall där kvinnor varit under inflytandet av en misshandlande man, men om man tänker efter lite så är detta påpekandet att förminska kvinnornas egen makt och hjärna.

Precis som en kvinna kan bli misshandlad psykiskt och fysiskt av en man, kan en man utsättas för samma förtryck av en kvinna. I Glenn Forrestgates bok " När mardrömmen blev sann" kan man läsa exakt detta. Boken har rönt stor uppmärksamhet och till min glädje är den också högintressant bland studenter som läser till socionomer. Glenn föreläser och ger intervjuer, och vill du ha kontakt med Glenn hör du av dig med mejl till anomar-forlag@telia.com

Naturligtvis är all form av misshandel mot sin medmänniska en form av sjukdom. Det är inget friskhetstecken att klubba ner någon! Vare sig man gör det psykiskt eller fysiskt. Däremot kan det vara svårt att se tecken på vad som komma skall. Psykisk sjukdom är inte något man vaknar med en morgon, det växer fram i olika hastighet.

Jag är deckarförfattare, för de som nu inte visste det, och jag har alltid intresserat mig för människans psyke. Vad är det som gör att en människa korsar gränsen? Malmöskytten är ett sådant fenomen. Vad har fått honom att ta en pistol och gå ut för att döda? Vad kände han när han promenerade och kände stålet i handen? Vilka tankar bar honom fram till målet?

Jag kan varmt rekommendera Glenns bok och programmet "Kvinnor som mördar" som visas på TV4. Sju procent av alla mördare i USA är kvinnor. Siffran kan inte ses som skyhög, men den är onekligen intressant, eftersom för bara 20 år sedan var det väl knappt en domare som trodde på att kvinnor har samma sociopatiska drag som män. Men nu vet de bättre!

Ramona

Nedan hittar du mina ljudböcker. Inte klokt hur många det är som säljer ljudböcker och då har jag bara med en bråkdel av alla näthandlare av ljudböcker. Hade jag ingen aning om!

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris

Bokus

Bokia

Muntligt 

Load2hear.

Mobook