Senaste teve-intervjun 2015

måndag 9 augusti 2021

Veckan (månaden) som gått! Nr 31 2021

Hej på er! Senast jag skickade ut "Veckan som gått!" på min blogg var den 5 juli och nu är det den 9 augusti. Tiden gick fort och mycket har hänt. Inte så mycket i mitt liv men desto mer i andras liv och som även påverkat hela samhället. Många är ute på sociala medier, men inte alla.

Den här frisörsalongen ligger på Marklandsgatan inte långt från där vi bor. Här inträffade ett mord, vilket det gör var och varannan dag i Sverige nuförtiden, tyvärr. Samtidigt som skjutningar, bombningar, rån, våldtäkter och annan brottslighet utspelar sig undrar många var de ansvariga ministrarna och statsministern håller hus. Här är de!
 
Vad är det vi har hört från de där två plus Damberg de senaste åren? Jo, olika uttalanden som allt handlar om att "Knäcka gängen". Har gängen knäckts? Nix!

Jag är mycket på Twitter och där får man reda på väldigt mycket som inte står i gammelmedia eller berättas om på SVT-nyheter eller TV4-nyheterna.


På bilden förutom en massa siffror ser du Peppe Larsson, han är polis i Göteborg, och här presenterade han siffror på hur många poliser det fanns år 2000 och finns idag per invånare. Som du säkert ser var det fler poliser per invånare år 2000 än 2014 och vad som hänt är att befolkningen ökar i en takt där resten inte hänger med, och det gäller bostäder, arbeten, poliser, åklagare, läkare, sjukvård, tandläkare, lärare, skolor och fängelseplatser. Men det kommer ett nytt Växjö till Sverige per år
Hur det kommer att sluta vet ingen, men det ser inte bra ut.
  Som avslutning på Peppes uppställning kan du se att i år 2021 har vi färre poliser per invånare än vad vi hade 2009. Vad är det vi fått höra från Damberg och Johansson och Löfven? Jo, att det finns fler poliser än någonsin. Jaså, gör det? Fakta säger annat. Nä, de bryr sig inte så mycket om fakta.

Vart tar poliserna vägen? En del går i pension andra orkar inte och slutar. Lönen är urusel och polisledningen likaså. Det fungerar inte då.

Det har också varit mycket diskussioner om en annan polis, Nadim Ghazale, som uttryckt sig vulgärare än någon annan jag tidigare träffat på. Först när jag   

hörde hans namn visste jag inte alls vem det var, eftersom jag inte tittar på SVT och lyssnar inte heller på "Sommarprogrammen" i P1. Därför letade jag efter namnet på Twitter och upptäckte att jag blockats av Nadim Ghazale.
Jag läste i vart fall hans inlägg och häpnade. De var så grova att jag knappt trodde på att han var polis, men jodå det är han.

När alla dessa vulgära tweets uppdagades, och de var många, kom självaste justitieminister Morgan Johansson till hans försvar, vilket var ännu mer förvånande.


Den här tweeten handlade, som alltför mycket gör av i dag, nämligen om hudfärg och då särskilt vita män i chefspositioner i Sverige. Dessutom gnälls det om att dessa "vita" män är privilegierade och i princip fått allt serverat på silverfat. Mycket märkligt tankesätt tycker jag. Sedan när kan man välja vilket land man ska födas i? Eller vilka som ska bli ens föräldrar? Nej just det! Men helt plötsligt ska etniskt svenska män och även kvinnor skämmas över att de har det bra. Nu har ju definitivt inte alla det, men de som har det bra ska uppenbarligen skämmas över att deras förfäder slitit i sitt anletes svett. Det glöms alltid bort.

Och det lustiga är att "färgglada" som gnäller värst är de som fått egna program, blivit krönikörer, har radioprogram, sommarpratar osv. Om de fått sina glassiga jobb för att de är "färgglada" eller för sin kunskap är det ingen som vet.

Men det som vi på höger sida reagerade emot när det kommer till Ghazales twitter och beteende var just att många kändisar och som sagt självaste justitieministern försvarade detta.

Minns ni Katerina Janouch som i tjeckisk webb-tv blev intervjuad? Och hur helt plötsligt vänsteretablissemanget med Löfven i spetsen kunde tjeckiska?


Det Katerina berättade i Tjeckien var hur hon upplevde Sverige och med det uttalandet krackelerade den bild som Löfven med Co byggt upp. Katerina sa sanningen och hade rätt att göra det, men hon blev drevad å det grövsta. Till och med Löfven öppnade munnen i ett ärende han skulle hållit tyst i.


Så hur "alla likas värde" står det till egentligen? Jo, är du hatare av Sverigedemokraterna, röstar på S eller V eller Miljöpartiet är du välkommen i tv-sofforna och till Sveriges radios studio, men inte annars.

Nadim försökte sig på en halvhjärtad ursäkt med att tweetsen varit "gamla", men samtliga hade skrivits under samma tid han varit polis, men dock inte en känd sådan.

Och sedan kom lille Morgan Johansson med sin famn och gav tröst.


Men Morgan var inte ensam i att hylla och trösta Ghazale som hade jämfört Israel med cancer. 

De "goda" stod mer eller mindre i kö för att kamma Ghazale medhårs.


Agnes Wold för att nämna ett namn i mängden.

Frågan jag ställer mig är: Visste alla dessa "hyllare" vad Nadim hade skrivit i sina tweets? För om de gjorde det är de lika vidriga i sitt sätt att tänka som Nadim.

Till och med Nadims chef stöttade honom.
 

Och ni minns väl hur det gick för polisen Peter Springare?
Just det, han fick löpa gatlopp efter att ha sagt sanningen om en vecka i sitt arbete. Men se, det går inte an att berätta sanningen i Sverige.
"Sanningen innebär ansvar. Ja, och det är därför vissa människor fruktar sanningen."

Sedan hände det som många fruktat men som inte fick hända. En polis blev skjuten, mördad, på öppen gata i Biskopsgården mitt på ljusa dagen den 30 juni. 
Andreas Danman hade inte arbetat länge som polis och hade ett förflutet från det militära och var född i Helsingborg. Monstret som skjutit, 17 år, sitter häktad på sannolika skäl men säger inte ett ord om varför han sköt eller om Andreas var måltavlan. I alla fall är det ingenting som vi fått veta. Polisledningen påstår att Andreas inte var målet utan att det skulle ha varit någon av de killar som Andreas stod och pratade med, som också ska vara gängmedlemmar.
När det var dags för begravningen visade sig ingen av regeringens ministrar och inte heller Stefan Löfven. Han var på semester men hade tid över för en intervju angående DN:s reportage att svenskar efterfrågade svenska läkare på sina vårdcentraler, vilket naturligtvis Stefan Löfven fann väldigt rasistiskt, men att han själv är patient på en privat vårdmottagning med helsvensk personal fann han inte nödvändigt att nämna.

Som sagt, här är semesterledige Löfven förbannad över rasismen från svenskarna och detta skickas ut av Socialdemokraterna på Twitter för att ingen ska missa det.


Och eftersom väldigt, väldigt många svenskar befinner sig på Twitter kunde vi alla snart få syn på detta. Just det ja, det som Löfven inte nämnde i intervjun.  


Varför nu den här bilden med text om Miljöpartiet? Jo, för att det har blossat upp en stor strid om Cementa i Slite på Gotland. Om inte Cementa får fortsätta bryta kalk som behövs för cement, som i sin tur behövs för både Västlänken, Genomfart Stockholm, byggen, vägar med mera står Sverige inför en katastrof av sällan skådat slag. Därför är den bilden med texten väldigt passande eftersom det är Mp tillsammans med socialdemokraterna som ligger bakom den annalkande katastrofen, som benämns som Cementkrisen. Dessutom ska du absolut lyssna på Henrik Jönsson, som varje lördag med precision varje lördag klockan 08.00 delar med sig av fantastiska välgjorda videos på cirka 20 minuter. Här handlar det om Miljöpartiets totala galenskap för Sveriges framtid. Se och lyssna!

Ytterligare en socialdemokratisk minister som gjort bort inte bara sig utan hela regeringen. Det har varit väldigt tyst om hennes fadäs i Public Service men nu har det kommit en blänkare efter att oppositionen anmält Ann Linde till KU.
Så vad har Ann Linde gjort? Jo, blivit grundlurad av två ryska komiker, s
om sägs stå nära Putin, och i Ryssland är denna händelse en jättestor nyhet.  Numera kallas hon en säkerhetsrisk efter det avslöjande telefonsamtalet. En del vill dessutom säga att hon begått en olaglig handling, men det får väl framtiden utvisa. Men att hon är ett klantarsle är däremot ett faktum.

Nu byter vi ämne!
Här står jag bredvid det som ska bli vårt nya hem 2022. Det heter Kajen Skärhamn och ligger på Tjörn. Ända sedan vi bodde på Tjörn första gången, 1988 så önskade jag att de skulle bygga på det som då kallades för Malaga kajen.


Här går bryggan, som de håller på att bygga. Den kommer bli väldigt lång och på vänster sida står kranen. Där håller Hansson & Söner på att bygga det som kallas för "Brygghusen" och de ska bli sex stycken allt som allt. De sista två husen är just nu på gång för försäljning hos Gofab.   


 

Här står Thommy och kikar om det har hänt något nytt.

Dagen vi var här tillhörde en av de varmaste. Det var 28+ och i det närmaste vindstilla. Vi trodde det skulle vara fullt av badande boende på bryggan men där var bara några få.Däremot fick jag syn på en svanfamilj som var och hälsade på.

Vi behöver väl inte säga att vi längtar hit?

Jo, vi längtar hit! Vi har sammanlagt bott på Tjörn i drygt 18 år och nu vill vi komma hem igen.
 
Nu återgår jag till allvaret igen. Det här läste jag på Flashback år 2015 och det hade skrivits av en avatar 2010, så med andra ord är texten elva år gammal. Den första gången jag läste det, som handlar om vad du ska tänka på om du ska besöka Malmö, skrattade jag hysteriskt, men i dag är det tyvärr inte lika rolig läsning eftersom det är verklighet.

"Ursprungligen postat av Gasspis

Direkt rapport från Malmö:

Om du ska till Malmö så gäller följande:

1. Kolla dina livförsäkringar
2. I förväg är de bra om du vet var närmaste sjukhus finns.
3. 3-4 språklexikon är alltid smart att ha med sig.
4. Kondomer. Förr eller senare blir du våldtagen kan vara smart att skydda sig.
5. Skit i att ta med dig svenska pengar. De är guld och US-dollar som gäller.
6. Gör nått sorts testamente, underlättar för dina anhöriga.
7. Skottsäker väst och hjälm , munskydd, hörselskydd är inte helt fel att ha med sig på resan till Malmö
8. Är du kvinna, dagenefter piller/ p-piller / spiral är standard så du slipper efter våldtäkten göra abort.
9. Dyra kläder, smycken telefoner kan du lämna hemma så slipper du bli rånad.
10. Lämna telefonnummer till bårhus och sjukhus till anhöriga, praktiskt men inte ett måste.
11. Gps är bra så länge du inte blir rånad. Ingen kan svenska så har du inte tolk och hittar dåligt i Malmö är Gps en hjälp eller kartor av staden.
12. Pass. Skulle jag nog säga är ett måste så du inte blir utvisad från landet.
13. Gå alltid längsmed husväggar, minst risk att bli mål för krypskyttar.

Ja de var nog vad jag kan hjälpa dig med." Slut citat.


Som sagt, det var kul den gången.
Så har också Pride kommit i gång och med det diskussioner om varför det svenska försvaret köper en helsidesannons i Svd kostnad 400 000:- skattepengar där militärer håller i den regnbågsfärgade fanan och inte den svenska flaggan.
I solidaritet med HBTQI-rörelsen gör Liberalerna om sin logga, som ser ut som en penis, i regnbågens färger.

Och återigen är
Pride-rörelsen i blåsväder så att kalla den för opolitisk är en lögn.
Och det skjuts överallt när som helst och oskyldiga barn blir också träffade. Den svenska socialdemokratiska miljöpartistiska regeringen med stödhjulet centerpartiet har enormt mycket att stå till svars för som de dessvärre inte kommer göra. De kommer som de alltid gör: Skylla på allt utom att ta eget ansvar.

Även en välkänd journalist på Aftonbladet ger Sverigedemokraterna skulden för att folk dör av kulor. Detta i samband med att offren på Utöya omtalades i samband med tio-årsdagen. Att valet står mellan sossar eller Breivik/ SD. Hur sjukt och lågt får man sjunka?


 En annan författarkollega som jag också haft möjlighet att träffa och prata med är Björn Ranelid. Han likt Katerina Janouch har också tröttnat på floskler och tomma ord från politiker i regerande ställning. Björn har i flera omgångar skrivit sanningen om Sveriges tillstånd på sin officiella Facebook sida och de som inte har Facebook kan läsa det senaste inlägget här på Projekt sannings sida.
Björn är också väl medveten om att han numera är uthängd av kulturskribenter och hatad av dessa. Men sanningen har ett högt pris och få i vänsteretablissemanget vill höra talas om sanningen. De målar hellre upp små rosa moln.

Nu avslutar jag med att berätta om mitt eget skrivande. Just nu håller min korrekturläsare och jag på med att arbeta på den femte delen av HW & Akkila, "Den ultimata hämnden" och i den kommer min gestalt "Kriminalkommissarie Leah Quiller tillbaka. Varför? Jo, för att Sverige ser inte ut som det Sverige jag växte upp i och fortfarande får våldtäktsmän, (de flesta är män) inte de straff de borde få. Och detta vill Leah Quiller hjälpa till att förändra. Hon vill ge offren den rättvisa och upprättelse de inte fått av rättsväsendet.

Den som läst trilogin: Begynnelsen, Gärningen och Uppgörelsen, vet vad jag talar om. Nedan är ett collage av kvinnor som råkat ut för dessa monster och ja, det är fruktansvärda bilder, men när man ser dem borde man inse att en sådan upplevelse bär du med dig resten av livet. Den glöms inte bort! Även som skadorna på utsidan läker gör inte de inre skadorna det.

Att dessutom de som är en minoritet i Sverige utgör en majoritet i dessa vidriga brott är ingenting som vill diskuteras. Det är rasistiskt enligt deras infantila tänk. De offrar hellre kvinnor/flickor och även unga pojkar som blir bestialiskt våldtagna på sitt korkade godhetsaltare.

Det här är omslaget för den femte delen. Känner du igen blicken?

Den släpps i mars 2022 och ljudbokens uppläsare är även den här gången är det den sköna rösten Magnus Roosmann.
De som sett den brittiska serien "Murder in Midsomer" kanske tycker den här skylten är rolig. Det gjorde jag!

Nu kan man tyvärr ha skyltar med många städer från Sverige och göra likadant. Men skillnaden är att det i Sverige är på riktigt.


Det blev ett långt inlägg den här gången och jag får se hur det blir i nästa: Veckan som gått!


Nu önskar jag alla en trevlig start på den nya veckan som har nummer 32 och det betyder att vi har 20 veckor kvar på år 2021.


Ha de`t gôtt!


Ramona