Senaste teve-intervjun 2015

måndag 14 juni 2021

Veckan som gått! Nummer 23 2021

 

Hej på er! Ja, ytterligare en vecka att lägga till handlingarna, nummer 23.
Här en bild på mig tagen den 9 juni 2018. En sommar som startade i maj med underbar värme. Så redan den här dagen var havet 23+ därför kunde jag bada. Annars är jag en badkruka och går inte i om det är under 20+.
Samma datum och det här är maken, Thommy, som också älskar att bada. Vi är på Tjörn, i ett väldigt fint sommarhusområde. 
Det är härligt att hitta små pärlor där det inte är överfullt med badande familjer. Detta är ett sådant ställe.

Om du har hängt med på mina "Veckan som gått!" så kanske du minns mina potatisplantor. Små knoppar i krukor och hinkar. Här står en av fem potatisplantor, bredvid Mårbacka pelargonen. Detta är den minsta av dem.
Om du tittar noga så kan du se en liten röd prick i hörnet och det är ytterligare en pelargon. Men den syns knappt på grund av den höga potatisblasten. 
Bredvid står en doftpetunia, som är svåra att få tag på.

Även här har potatisblasten vuxit enormt. Den här hinken står bakom altanstolen och det gick bra att ha den där också som synes. Det enda är nu: Finns det potatis? Det får vi se nästa vecka när jag ska testa två av hinkarna.                                                                       Petunian har också vuxit sig stor och fin. Den doftar underbart om kvällarna.
Här är den röda pelargonen som står bakom potatisblasten. Den ska få komma fram i nästa vecka. 
Sist men definitivt inte minst är klematis President. Den har tagit sig väldigt bra. Förra året i april klippte jag ner den rejält och den tog sig fantastiskt redan 2020 men nu är den verkligen praktfull. Blommorna sluter sig om nätterna.

Nu till politik. Stefan Löfven, socialdemokraterna, har sedan 2013 uttryckt olika sätt att säga "Vi ska knäcka gängen", nu vet vi vilka det var som lyckades, för tillfället, att knäcka gängen och det var FBI och den australienska polisen. Men tidigt visade det sig att svenska förövare i en stor mängd använde appen ANOM. Därför kontaktades svensk polis. Jag tror inte att det är så många inom FBI som pratar svenska. Av de totalt 800 gripna var det 155 svenskar, varav fem greps i Barcelona. Nu finns det garanterat tusentals fler som kommer slåss om den så lukrativa drogmarknaden.

Damberg tog åt sig äran och gav den svenska polisen beröm. Men vad Damberg glömde berätta är att den amerikanska åtgärden att skapa en app, som sedan såldes in till brottslingar, hade aldrig fungerat i Sverige. Det hade varit olagligt och setts som en brottsprovokation. Det är därför brottslingar anser att Sverige är deras paradis. Låga straff och taskiga lagar!

Det är av den orsaken en person, som av SÄPO utsetts till en säkerhetsrisk för Sverige,  och vars pappa är imam i Gävle, kan sitta ute, intervjuas av Expressen TV i stället för att utvisas eller sitta inlåst. Och bli försörjd av oss.
Han blev omhändertagen av en SVT-journalist som skulle göra en dokumentär om honom, och fick även bo i hennes lägenhet. Journalistens mamma skrev också ett brev till regeringen där hon klagade på att SÄPO gjort en "undermålig" utredning. Avslöjandet av den här soppan stod inte SVT för eller någon annan main stream media utan Doku.
Ja, det saknas många lagar i Sverige som skyddar oskyldiga och skapar trygghet. Socialdemokraterna tjatar ständigt att de har skärpt straffen, men de obetydliga skärpningarna är inte något som ger oskyldiga offer vare sig rättvisa eller upprättelse.

Få i Sverige verkar känna till det nya islamistiska Partiet Nyans. Det startades upp förra året av Mikail Yüksel, som före det varit Centerpartist
Mikail vill gärna ha Mehmet Kaplan till partiledare för det Nya Partiet. Kaplan var tidigare bostadsminister och miljöpartist, men visade sig också ha samröre med de Grå vargarna precis som Mikail.

Vi får väl se hur det går men att det finns väldigt många turk-svenskar och sunni-muslimer vet vi. 
Det är en stor majoritet som röstar på socialdemokraterna i det som benämns som socioekonomiska områden och det kanske är deras röster som det Nya Partiet är ute efter.
 
Nu lite roliga bilder. Den här bilens budskap är både roligt men också tankeväckande.


Den här kanske menar trimmade el-cyklar. 
Jag vet att det inte är midsommar ännu. Midsommarafton infaller den 25 juni.

Här ett foto från den tiden vi bodde på Tjörn i Sandviken. Det var en härlig tid men vi orkade inte ha hus. Mycket jobb med det.Nu tackar jag för mig och vill du så ses vi här nästa måndag igen.

Ha en finfin start på den nya veckan!

Ramona