Senaste teve-intervjun 2015

söndag 15 augusti 2010

Här får miggorna lufta sin besvikelse över svensk flyktingpolitk. Varför är de rädda?

Merit Wager har en blogg och på den bloggen skriver "miggorna". De kallas så eftersom de arbetar på migrationsverket. Det är tur att miggorna har en blogg där de kan skriva av sig sin besvikelse, men jag undrar varför de inte vågar gå ut med sina berättelser i offentlighetens ljus. Det är nämligen där de borde vara!

Varför är miggorna rädda? Är det av samma anledning, som den Belinda Olsson undrade över i SVT:s program "Demokratifesten"? : Är folk rädda för att media ska kalla dem främlingsfientliga!

Berättelsen som jag valt att kopiera och klistra från Merit Wagers blogg är följande:

Apropå den kurdiske mannen i Finland som sydde igen sin mun

För kanske sex år sedan hörde jag denna berättelse av en annan migga, som jobbade på en annan enhet.


En somalier ansökte asyl. Han hade inga asylskäl, men han var i skriande behov av en levertransplantation. Han berättade själv att han först åkt till England men där ville man inte ge honom asyl trots leverskadan (den var inget asylskäl).

När mannen kom till Sverige var han akut sjuk och givetvis (!) fick han uppehållstillstånd här, en levertransplantation som kostade två miljoner kronor och eftervård som skulle kosta ungefär en halv miljon kronor per år, om han överlevde. Och han överlevde.

När mannen hämtade sig från sjukdomen kom han också plötsligt ihåg att han faktiskt hade en hustru och ett antal styvbarn hemma i Somalia, något som han tidigare inte nämnt. Alla de måste nu få komma till Sverige för att han skulle kunna bli riktigt frisk.

Miggan som berättade detta för mig sa också att mannen ifråga hade svårt att komma ihåg namnen på sin hustru och sina styvbarn som han överhuvudtaget inte hade nämnt när han ansökte om ”asyl”. Men då var han förstås för sjuk och ville få gratis vård för sin sjukdom. I Somalias grannländer, exempelvis i Dubai och i Sydafrika finns expertis och där görs såväl leverbyten som hjärtbyten. Men inte gratis och man får inte heller permanent uppehållstillstånd på köpet, med rätt att att ta sin plötsligt ihågkomna familj till landet – och försörjning på köpet.

Nu menar jag inte att man ska utvisa en människa med dödlig sjukdom som är i ett akut läge. Men man kan ge en sådan person tillfälligt uppehållstillstånd, TUT, så länge som den mest akuta vården pågår och sedan kan personen i fråga åka hem för rehabilitering. Det finns ingen anledning att att ta hit anhöriga eller påstådda anhöriga till personen. Vem ska försörja dem? Den här ”levertransplantationsmannen” arbetar inte och han kommer aldrig att arbeta, eftersom han är tvungen att ta medicin och gå på eftervård hela sitt liv, för en halv miljon per år. Men också han måste väl ha rätt till en kvinna och barn, en familj? Och rätt till en större bostad trots att varken han eller den hitkomna ”hustrun” arbetar. Och rätt till försörjning och utbildning åt hela den stora familjen, som han inte ens mindes att han hade när han kom. Slut citat.

Jag blir inte arg på somaliern, varför skulle jag det? Det är inte flyktingarna som stiftar lagarna i Sverige. Att det finns de som utnyttjar systemet är jag inte heller förvånad över. Det gör många svenskar också. Det gäller bara att sätta sig in i paragrafverket, om man orkar.

Det jag däremot funderar över är var all denna urusla flyktinsgpolitik ska sluta någonstans. Den kostar pengar. Ingen ska påstå annat!

Min mamma kom till Sverige 1954 och hon var 21 år ung. Efter att ha arbetat i Sverige sedan 1954 pensionerades hon vid 63 års ålder. Sista arbetet var sjukvårdsbiträde. De som följt min blogg vet att min mamma insjuknade i cancer förra året. Sjukhusvistelsen, mediciner och annat som följer med när du blir sjuk kostade min mamma cirka 6000:- kronor. Varje dag man ligger inne på sjukhus kostar 80:- . Som sagt, svensk sjukvård är inte ens kostnadsfri för den som arbetat hela sitt liv i Sverige och betalat skatt. Det är fakta!Kommunen eller staten betalade inte min mammas hyreslägenhet under tiden som hon låg inne på sjukhus. Min mamma hade tur i oturen när hon låg inne på sjukhus,  samtidigt gjorde hyresvärden ett stambyte och helrenovering och det resulterade i reducerad och till och med fri hyra.
Här är en bild av mamma på besök den 27 juni i år hos grannen, tyska Ute Persson. Ute (läs Ote) har tagit bilden.
 
 
 
Även mamma undrar över varför så många människor och deras familjer, som kommer till Sverige nuförtiden, inte behöver jobba, utan helt enkelt kan bli försörjda av skattepengar resten av sina liv.
 
 
Som sagt miggorna får prata ut på Merit Wagers blogg, men varför inte i SVT, TV4 eller annan media? De kan väl vara anonyma där också? Andra får ju lov att vara anonyma på SVT/TV4 och är miggorna rädda att bli av med jobbet för att de säger vad de tycker, då har vi inte längre vare sig yttrandefrihet eller demokrati.
 
Ramona


Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans! Betala direkt! Enkelt och säkert!
Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till sommarrabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib
Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Grillparty hos familjen Berendt, lika gott och kul som alltid!

Från vänster på marken står Thommy och bredvid honom vår schäfertik Lina.

På trappan från vänster sitter Therese med sin underbara fluffiga sötnös, Cherie. Ovanför Therese står pappa Henrik. Bredvid Henrik står mamma Gunilla med en höstflox i händerna och nedanför mamma Gunilla och bredvid sin lillasyster sitter Gustaf som börjar bli en musiker, spelar gitarr och vem vet, om ett år kanske han dyker upp i Idol!

Som förrätt fick vi utsökta friterade bläckfiskringar, champagne och härliga dofter av kolgrillade fläskfiléer, som senare serverades med bearneisesås (tillagad av Therese), fräsch grönsallad och rosévin. En helt igenom underbart trevlig kväll.

Thommy passade som alltid på att utmana Gustaf på ett parti schack. Och i det första vann Gustaf, men i det andra tog Thommy revansch. Senare på kvällen kom grannarna Anna och Jonas med sin härliga busiga hund, Nisse och det resulterade i att det blev full rulle på gräsmattan. Gissa att vi hade en trött och glad hund med oss hem!


Här får jag en välkomstkram av Henrik.

Tack familjen Berendt för ännu en oförglömlig härlig kväll med god mat och roliga samtal.

RamonaHär kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans! Betala direkt! Enkelt och säkert!
Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till sommarrabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib
Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON