Senaste teve-intervjun 2015

tisdag 22 november 2016

Muslimer jämför "slöjan" med nunnedoket. Då är de antingen okunniga eller använder "al-Taqiyya" ...

Ur en skolbroschyr som är till för svenska skolor:
Råd och tips till svenska skolan vid mötet med muslimska elever står följande att läsa på sidan sex av femton:


"Vi kommer ofta i kontakt med unga muslimska tjejer som bär slöja och de har valt detta själva; varför? Jo, för att de har valt att praktisera Islam och uppfylla de plikter som en praktiserande muslim skall uppfylla.
De som anser att dessa tjejer är förtryckta och att slöjan är en symbol av förtryck, tycker de samma sak när de ser en nunna? Är hon förtryckt? Många nunneordnar har ju striktare klädesregler än vad Islam har. Men är de förtryckta?
Nej. De har valt den livsstilen.


- Och just här borde någon berättat för den som skrev detta att du kan inte bli nunna före arton års ålder. Först då kan du söka dig till ett kloster och helst av allt vill man att kvinnan som söker ska ha klart sin yrkesutbildning i fall något inträffar som får dem att avbryta sin klostervistelse. Och ja, just det. Samtliga nunnor väljer frivilligt att gå in i ett kloster. Inga föräldrar tvingar dem att ta på sig skyddande tygbitar när de är bebisar eller småflickor.

Och vad är verkligt förtryck? Att förbjuda slöjan för dem som vill ha den eller att låta individen själv bestämma? Rimmar det inte lite illa med idén om demokrati om man förbjuder slöjan?
Ett råd till lärare och annan skolpersonal är: VÅGA FRÅGA. Fråga dessa muslimska tjejer om de tvingas att bära slöja eller om de valt detta själva.


- Återigen: Om en flicka har på sig den denna religiösa tygbit innan hon fyllt arton och fortfarande bor hos föräldrarna som strikt lever som "äkta" muslimer, hur ska denna flicka då svara?  Med "al-Taqiyya" ?


Är slöjan ett ställningstagande? Propaganda? Då kan vi ställa en motfråga: På vilket sätt skulle denna tygbit vara det? Javisst, den visar att hon är muslim och praktiserar Islam, men är det så hemskt? Är det tillräcklig anledning att förbjuda den? Skall vi inte också, i rättvisans namn förbjuda nunnor att bära sina dräkter eller kanske präster från att ha sin vita krage? Skall vi förbjuda vissa klädstilar som ofta representerar en tillhörighet?


- Återigen: Det finns inga nunnor i förskolan, grundskolan, mellanstadiet eller ens i högstadiet inte heller prästklädda barn för den delen. Men insvepta flickebarn i religiösa slöjor från bebisstadiet finns i Sverige numera, tragiskt nog.
 
 
 
Nej, det går inte. Se slöjan för vad den faktiskt är: En religiös plikt. 
 
 Gud säger i Koranen:
”Och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och inte visa mera av sina behag än vad som [anständigtvis] kan vara synligt; låt dem därför fästa slöjan så att den täcker barmen. Och de skall inte låta sina behag skymta inför andra än sin make, sin fader, sin svärfader, sina söner, sin makes söner, sina bröder, sina brorssöner, sina systersöner, närstående kvinnor, dem som de rättmätigt besitter och sådana manliga tjänare, som inte längre känner begär efter kvinnor, eller barn som ännu inte har begrepp om kvinnlig nakenhet. Och låt dem inte gå med svajande gång för att dra uppmärksamheten till sina dolda behag. Troende! Vänd er till Gud i ånger [över era fel och synder]; kanske skall det gå er väl i händer!” 

 
- Återigen: Lägg märke till orden "bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet". Vad betyder det egentligen? I mina ögon säjer det att alla av kvinnligt kön ska underkasta sig mannen. För ingenstans i Koranen finns samma ord för mannen eller ens att han ska klä sig som kvinnan.


Profeten Muhammad förklarade att frasen :”än vad som [anständigtvis] kan vara synligt” betyder ansikte och händer. Gud säger också:
”Profet! Säg till dina hustrur och dina döttrar - och till [alla] troende kvinnor - att de [utanför hemmet] noga sveper om sig sina ytterplagg; på så sätt blir de lättare igenkända [som anständiga kvinnor] och undgår att bli ofredade. Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig.”
Så enligt dessa verser i Koranen betyder det att en muslimsk tjej inte får visa mer än sina händer och sitt ansikte inför de män som inte hör till hennes närmsta släkt. En stor del av de lärda har även den åsikten att man även ska täcka ansiktet och händerna, så därför kan man stöta på någon som valt att följa den åsikten.
Här är anledningen till varför de flesta unga tjejer som valt att praktisera Islam också väljer att ha slöja. De ser detta som en religiös plikt. Att bära slöja faller under kategorin FARD – Obligatoriskt inom Islam.


- Och här kommer det jag avskyr mest av allt och som kastar allt som stavas jämlikhet i närmsta soptunna:  
[som anständiga kvinnor] och undgår att bli ofredade. Hur ska jag som kvinna eller flicka tyda detta? Att om jag inte går klädd som Profeten Muhammed och Gud kräver kommer jag att bli antastad? Att jag är oanständig?

Vad är det jag egentligen ser när jag möter dessa flickor och kvinnor i sina niqab, hijab eller burkor? JAG SER: Motståndare till fri abort! Motståndare till att fritt välja make! Motståndare till homosexuella! Motståndare till andra religioner förutom Islam! Motståndare till jämlikhet! Motståndare till demokrati! Motståndare till yttrandefrihet!

Kvinnor som klär sig västerländskt kan likväl ha samma värderingar men deras klädsel avslöjar ingenting om vad de tänker eller hur de lever. Det är en väsentlig skillnad för mig. Därför kommer jag aldrig att respektera eller acceptera detta i ett land som Sverige, som än så länge arbetar för jämlikhet mellan könen och än så länge även arbetar för allas lika rätt oavsett könstillhörighet
.

Och om vi inte börjar kritisera, diskutera och debattera Islam på samma sätt som vi gjort med de andra religionerna kommer Islam kasta tillbaka samtliga västländer till 1930-talet. Vill vi det?

Och apropå deras jämförelse med nunnor och präster. Skulle imamerna acceptera ett humorprogram där vi skämtade om deras religion på samma sätt som vi gjort med präster och nunnor? Prova så får vi se vad som händer!

Här är en artikel från Kanada som nu krymper yttrandefriheten för att gå islam till mötes. Fel väg enligt mig!


Det är hög tid, innan det blir försent, att ta in de sekulariserade muslimska kvinnorna och ställa dem emot imamerna och ge dem fria händer att kritisera , debattera och diskutera islam och förhoppningsvis få till en förändring som gör att vi återigen kan känna samhörighet i det här landet. För just nu tar vi stormsteg mot ett delat samhälle. Ett islamistiskt och ett sekulariserat! Vem vill ha detta?

Inte jag!

Ramona