Senaste teve-intervjun 2015

måndag 12 september 2011

Miljötänket i Göteborgs kommun är urusel!

Bilden till vänster kan lika gärna snart bli verklighet i någon skog inom Göteborgs kommun.

Först och främst är alla som bor i Sverige medborgare (inte alla men de flesta) och har man skräp, vill bli av med det, ska det naturligaste och mest miljövänliga vara att man åker till närmsta återvinningscentral och där får HJÄLP att bli av med skiten! Och om man inte orkar lyfta en TV eller byrå över containerns kant ska det finnas personal som klarar av den uppgiften! ( Bästa göteborgspolitiker ta en tur till Tjörn till Heås ÅVC och titta och lär!)

I dag i Göteborgs kommun får enbart de som är mantalskrivna på en adress stjälpa av skiten på en ÅVC. Är du skriven på annan ort, tvingas du åka till Alelyckans ÅVC och där betala 277:- för varje lass du kommer med. Vilket underbart miljötänk! Rena löjan!

Bäste politiker läs detta och begrunda: Föreställ dig att du är gammal, skröplig och boende i Göteborg. Du bor tre trappor upp i ett trevåningshus och bor ensam. Du har inga barn. Dina vänner, de få som fortfarande är i livet, har ingen bil och inte heller ork att släpa och lyfta. Nu skulle du vilja bli av med skräp. Hur göra då? Jamen, det är väl inga problem kontrar politikerna. Det är bara att beställa hjälp!  Jaså, sedan när blev detta en gratistjänst? Nej, just det! Problemet med många beslutsfattare är att de har höga arvoden och därmed råd att betala för tjänster ( eller så känner de nån, som känner nån, som kan fixa detta, eftersom "nån" redan finns inom kommunen i form av ett bostadsbolag eller annat bolag)

Men många människor har inte ork eller möjlighet att bli av med sitt skräp, utan låter högarna växa i bostaden eller på vinds- och i källarutrymmen. Och så finns det de som hellre skitar ner i naturen än ställer sig i en lång kö på en ÅVC. Nä, ska det bli ordning på miljötänket gäller det att se till att du lätt och smidigt kan bli av med skräp och det ska inte kosta en krona. Det ska tas från skattemedel, eftersom alla är beroende av miljön!

Ramona   

Om du har tänkt dig att gå på Bok & Biblioteks mässan är mitt seminarium om min fakta- och självbiografiska bok "Ändhållplats Sverige" på fredag den 22 klockan 14.30!


Här kan du provläsa "Ändhållplats Sverige" som släpps den 22 september i inbunden form, Mp3 direktnedladdning och som e-bok.

"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel&