Senaste teve-intervjun 2015

lördag 18 januari 2014

Amelia Adamo tar plats i Karlavagnen i Sveriges Radio P4 2014

En gång för många år sedan i mitten av 1980-talet startades tidningen "Amelia" av Amelia Adamo.

Enligt Wikipedia är hon född i Mucci 1947 och barn till en städerska.

När tidningen Amelia som startades av Bonniers var jag en av prenumeranterna. ( Jag är född 1956) Tyckte den var intressant eftersom Damernas Värld, som jag tidigare prenumererat på, mer eller mindre bestod av enbart reklam och få artiklar.  Åren gick och jag fyllde 40 år och strax därefter blev jag rekommenderad tidningen "Tara" som skulle passa min åldersgrupp bättre enligt redaktionen. Hm ... okej jag hade den en tid innan jag tröttnade och numera har jag bara en tidning: Branschtidningen Svensk Bokhandel.

I vilket fall som helst uppträdde Amelia väldigt ofta som frontfigur på både Amelia och sedermera Tara. Ska också påpeka att jag på intet vis känner Amelia Adamo privat. Hon är säkert en mycket trevlig vän och väninna. Men under dessa år från tidningen "Amelia:s" start och Tara och "M" har hon varit en offentlig person i mer än ett sammanhang. Jag har fått uppfattningen att Amelia tyckt om att vara en förebild för kvinnor med inflytande och styrka. Därför blev jag inte förvånad när hon på förstasidan av "Tara" ( tror jag det var) låg naken på en vit fäll med rumpan upp och förklarade att man visst var en vacker kvinna när man var 50+ och att man skulle vara stolt över det.

So far so good! Men vad gör Amelia Adamo efter den här bilden? Jo hon traskar raskt över till plastikkirurgen och möblerar om kroppen. När jag fick höra detta rasade hon som ett korthus i mina ögon. Detta beteende kallar jag HYCKLERI med kraft!

Jag har ingenting emot att människor lägger pengar på plastikkirurgi, ( många som vill har inte råd och tvingas må dåligt istället) men berätta om det då! Som till exempel Tony Irving, han har inga problem med att berätta om allt han gjort för att förbättra sitt utseende. Fine!

Men att göra som Amelia Adamo gjorde är förkastligt och rent av ynkligt! Antingen är man nöjd med sin platta rumpa, sina skrynkliga ögon, händer och gäddhäng, hängmage vid 50+ och verkligen menar det eller så säger man som det är. Många kvinnor, särskilt kvinnor, är livrädda för att åldras och därmed drar de ihop skinnet, suger fett, sprutar nervgift i ansiktet och i läpparna (botox) och nu är paniken så stor att det inte är medelålders kvinnor utan unga kvinnor som redan har klippkort hos plastikkirurgen.

Nej, Amelia Adamo har i mina ögon gjort bort sig totalt som förebild och borde nu om någon gång när hon har tillfälle i Karlavagnen berätta om varför hon plastikopererade sig och poängtera att denna lyx är inte till för alla. Särskilt inte kvinnor med låglönearbete som städerska för att nämna ett yrke där vi hittar flest kvinnor.

Nedan ett urval av bilder från Amelia Adamos tid och hur hon "hjälpte" naturen på traven.
Den översta bilden är innan plastikkirurgens skalpell och den sista är efter.

Som sagt jag är inte emot plastikkirurgi men jag är emot att man som offentlig person och speciellt inom mode-media branschen hycklar om det.

Ramona

Total utförsäljning 50% på allt! Christellas Skor & Väskor Nordenskiöldsgatan

Det är värt ett besök och du kan se ett urval av det som finns på bilderna. Otroligt fräcka stövlar även för barn och vintern är inte slut ännu och det kommer en ny!Tja, våren är inte heller långt borta. Varför inte passa på att fynda skinnskor av ypperlig kvalitet för den första vårpromenaden.

Väskor i alla möjliga storlekar och modeller i ypperlig kvalitet.

Välkommen och passa på nu innan varorna tar slut. Ingenting varar ju för evigt och så inte heller Christella Skor & Väskor. Någon gång vill man gå i pension!

Adress: Nordenskiöldsgatan 12. Med spårvagn kliver du av vid hållplats Olivedalsgatan och går backen upp mot Vegagatan. Halvvägs i backen ligger Christellas på hörnet.
Tel: 031-247720

Som sagt Christellas Väskor & Skor är värt besöket!