Senaste teve-intervjun 2015

söndag 11 juli 2010

Almedalsveckan kanske bör heta Biktveckan i framtiden?


Var ska politiska plumpar och klavertramp avslöjas om inte under Almedalveckan.

Först ut att tala var statsminister Reinfeldt. Han gick på som en trumslagare. Här skulle moderaterna och Alliansens budskap mer eller mindre bankas in.

Talare avlöste varann och sedan var Mona Sahlins tur. Lysande var omdömet av förtjusta gurglande journalister.

Under tiden stod Gudrun Schyman och vilade sig vid grillen och doften av grillade pengar fyllde inte bara hennes och publikens näsor, utan trumpetades även ut i flera länder över hundratals tidningars framsidor.
" I Sverige har människorna det så gott ställt att tilltänkta riksdagspartiers ledare eldar upp hundratusen kronor".
Kanske var detta en av rubrikerna?

På min näthinna, i samband med uppeldningen av pengarna, finns bilderna av de svältande barnen som visas upp i olika sammanhang när vi befolkningen i Sverige förväntas skänka pengar till olika hjälpföreningar.

I början av Almedalsveckan visades en röd vagn på SVT och på vagnen stod ordet "Bordell". Det var tjejjouren som på detta sätt ville ha uppmärksamhet.


Bjöd de in någon till "Bordellen"? Hur tänkte de som gick förbi och inte visste att det fanns ett politiskt budskap inne i vagnen? Hur tänkte Sven-Otto Littorin när han spatserade förbi? Om det nu är sant att han köpt sex vill säga.

Kanske gick tusentals män förbi den röda bordellvagnen och fick flashbacks. Hur många män i Sverige har egentligen köpt sex, åtminstone en gång, under sitt liv?
Har det gjorts någon undersökning på det? Att även kvinnor köper sex är inte obekant, men jag tror inte att kvinnorna är fler till antalet än männen, inte i det här är ämnet.

I vilket fall som helst kommer inte Almedalsveckan, inför valet, gå till historien som den mest intressanta politiska veckan, snarare som bordell- och grillveckan. Är det kanske dags att införa biktstolen inom samtliga partier innan de utses till arvoderade minister- eller riksdagsposter?

En liten notis om det politiska hoppet från Centern till Socialdemokraterna. Det stod skådespelare Solveig Ternström för. Hon är en mycket duktig skådespelare, men kan hon kläda i sig rollen som sosse? Politik är å andra sidan också ett skådespel, men dessvärre är det på riktigt.

Ramona

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON