Senaste teve-intervjun 2015

fredag 13 juli 2012

Spelares löner lika galet som VD:arnas! Men så tyst det är om den galenskapen!

Berlusconi, ägare av Milan, har sålt Zlatan till Frankrike.

Italien behöver högst troligt pengarna, landet är också på väg nerför... i EU-ligan, som Grekland, Portugal, Spanien, Belgien ja,ja, jag kan fortsätta men avstår.

Nu ska Zlatan få ännu högre årslön, någonstans mellan 120 -180 miljoner kronor om året.

Han kan ju alltid köpa en ö till i Florida eller var helst det passar.

Hur ofta läser man inte om de giriga bankdirektörerna eller andra företagare som plockar ut hejdlösa löner förutom guldbestänkta bonusar? Men när det kommer till fotbollsspelare och deras galna löner läser man inte samma kritik. Undrar varför?

Zlatan skulle aldrig kunna steppa ut på fotbollsplanen ensam och göra mål. Fotboll är ett lagspel och jag undrar hur de andra spelarna känner sig inombords när allt kretsar kring en enda person, Zlatan. Jag missunnar inte Zlatan hans pengar, inte alls, eftersom en dag tar livet slut för honom också, och du kan ingenting ta med dig dit går, som Cornelis Wreeswijk så begåvat sjöng i låten "En fattig trubadur".

Men det jag ser är en sport som förvandlats till samma industriliknande galenskap som banker och andra stora företag. Och naturligtvis sitter de i UEFA och räknar dollar de med. Sportgalan på teve, och allt annat sporten för med sig.

Fattiga småpojkar i Rosengård, och i andra fattiga utanför-områden, i Sverige, Norge, Danmark och i resten av EU länderna, drömmer också om en Ferrari, hus med pool, miljoner att bada i och att synas på varje löpsedel. Det, kanske, kommer en sådan spelare en gång till, men det lär dröja tio tjugo år, men en till kanske kommer. Men vad ska alla de andra hundratusentals förhoppningsfulla pojkarna/flickorna göra under tiden för att överleva och för att kanske någon gång bli mångmiljonärer i bästa Zlatan stil har nog ingen en aning om...

Hela världen är en galen -vill-ha-mer-pengar-mer-pengar-och-blir aldrig-nöjd- mera- mera-...

Så ett fåtal drunknar i pengar, resten drunknar i skulder och fattigdom.

Ett lagspel är vad världen borde vara, istället har världen förvandlats till ett spel med kval.


Ramona