Senaste teve-intervjun 2015

måndag 12 juli 2010

Sanningen är alltid det rätta. Lögnen förgör och förstör!

I går kväll tittade jag som ofta på TV4 Fakta. Den här gången visade de en fransk dokumentär.

"Fallet Madeira"

Virginie Madeira var fjorton, kände sig utanför. Hemma fanns en bror med diagnosen schizofreni och fick föräldrarnas totala uppmärksamhet. I skolan var det inte heller någon som ville ha Virginies sällskap.

En skolkamrat, den mest populära, kanske ville bli min vän, om jag ljög ihop något spännande och tillräckligt intressant, säger Virginie i TV-dokumentären.

Hon uttalade det värsta av alla övergrepp inom familjen, incest. Skolkamraten blev paralyserad av skräck och oerhört ledsen, men också ledsen över att se Virginie förkrossad. Efter att Virginie uttalat de fruktade orden: Pappa förgriper sig på mig, slog Virginie händerna för ansiktet och grät hysteriskt. Skolkamraten fick inte ett enda ord ur Virginie.

Virginie förstod aldrig att den lögnen skulle krossa familjen för all framtid. Skolkamraten höll inte tyst som hon lovat, utan gick till rektorn. Därmed var systemet igång. Pappan häktades. Under tiden förhördes Virginie. Enligt egen utsaga sa hon ingenting, eftersom hon inte visste vad hon skulle säga. Enligt Viriginie frågade polisen: Är det enklare om vi frågar och så säger du ja eller nej? Hon instämde.

Inte förrän det stod klart för Viriginie att pappa satt i fängelse på grund av hennes lögn, ville hon ställa allt tillrätta. Då var inte systemet med på rollbytet. Det var som en av gynekologerna uttryckte det i dokumentären: Ingen accepterar att du i en Molièrepjäs spelar husan i ena akten och intar markisinnans i den andra.

Exakt det här hände med myndigheterna när Viriginie hävdade att det var pappan som var offret och hon själv förövaren.

Jag rekommenderar att alla som är intresserade tittar på den här dokumentären "Fallet Madeira"  på TV4 Anytime som kostar en slant eller inväntar reprisen av dokumentären på TV4 Fakta, vilken med stor sannolikhet återkommer.

Apropå gynekologer. Inte ens de som undersökte Virginie kunde komma överens om hennes mödomshinna var bruten eller ej. En gynekolog påstod till och med att en mödomshinna kan växa ihop igen!

Sanningen kan möjligtvis göra ont, men lögnen kan förgöra en familj.

Ramona

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON