Senaste teve-intervjun 2015

söndag 26 februari 2012

Tisiphone, hämndens gudinna.

Hämnd är ociviliserat. Ja, det är det, men det är samtidigt en mänsklig känsla.

Alla har inte egenskapen att förlåta, men många är förlåtande, även när det gäller grova brott.

Så till vilken grupp hör jag? Titta på bilden till vänster så förstår du säkert. Bilden ska föreställa Tisiphone, hämndens gudinna ur den grekiska mytologin.

Erynier är hämndgudinnor från den grekiska mytologin, av romarna kallade furier. Du vet, man säger ju arg som en furie...

Erynnier förföljde mördare och drev dem till vansinne. Låter trevligt tycker jag:) Även i dagens samhälle finns "Hämnare" och de befinner sig oftast i olika gängbildningar, för i kriminella gäng gäller inte alls de lagar som står i Sveriges Rikes lagböcker. Inför lagen är vi alla lika, sägs det. Hur stämmer det överens med sanningen? Jag tror att många, alltför många, upplever att det som ska kallas rättvisa inte fungerar. Och när man som brottsoffer får vänta i flera år på att domstolen ska ha hittat rätt i pappershögarna, känns ordet rättvisa väldigt avlägset.

Om jag skulle vilja iklä mig Tisiphones kostym? Jag vet att den skulle passa mig finfint!


Ramona


Grattis, du ska bli pappa!

Adlibris
Bokus
CDON
Bokia internethandel


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Dito
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel