Senaste teve-intervjun 2015

fredag 13 maj 2011

Förlag med brist på fantasi?
Att välja omslag till sin bok är naturligtvis trixigt. Oftast är det förlaget som bestämmer, inte författaren. Men därmed inte sagt att det inte blir bra, tvärtom, som författare är du ju inte allvetare.

Omslaget är ju det som läsaren ska falla för och lockas till att ta boken i sin hand. Men i djungeln av omslag som råder kan det bli svårt. Säger omslaget vad boken handlar om? Ska verkligen omslaget berätta om vad boken handlar om?

Frågorna är många, svaren få. 

Men om du nu lyckas få ut din bok kan det ju inte som författare vara en hit att se att det du tror är ett unikt omslag, format efter din text visar sig vara ett omslag som använts till andra författares böcker! Vad snopet det måste kännas. Här är länken som jag fick av Lennart Falk, fotografen som tillsammans med mig skapade omslaget på bland annat Dyrbar Kärlek, Iskall hämnd och Mord i Skärhamn.

Jag beklagar verkligen författare som fått sina texter draperade med ett omslag där fantasin fastnat i hissen och samtidigt undrar jag hur det står till på förlag som betalat för en returförpackning!

Ramona
"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate till specialpris på Adlibris


"Grattis, du ska bli pappa"  Adlibris    Bokus  CDON

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook
Storytel

Älskade mamsen till sista vilan igår.

Jag hade redan lagt ut det här igår, men blogget.com fick problem och alla som har deras hemsida och lade ut inlägg igår vid en viss tid fick dessa raderade, så också jag.

Men jag vill ändå ha ut bilderna som ett minne, därför lägger jag ut detta med en annan text.

Det jag påpekade i det förra inlägget var just att om du ser skuggan av staketet så är den som faller över hålet viktig. Följer man skuggan in mot muren så är det i slutet av den som papsen ligger och därmed ligger mamma och papsen bredvid varann på en armlängds avstånd.
Ramona