Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 7 april 2010

Fixa ett kollektivavtal med Handels och allt är Business as usual


Uppdrag granskning SVT1 gjorde uppföljningen av städbolag inom hamburgerbranschen. Ljusskygga underliga städbolag anlitades för två år sedan av kedjorna McDonalds och Burger Kings ägare, som är bundna av ett franchising avtal.

Unga killar från olika länder användes som slavarbetare i Sverige för att städa varje natt året om i dessa hamburgerrestauranger. Janne Josefsson kallade till sig de högsta ansvariga för två år sedan och de lovade dyrt och heligt att inte göra en upprepning. Nu två år senare ser det likadant ut. Slavlöner!

Men felet är INTE McDonalds eller Burger Kings hur otroligt det än låter, felet ligger i fackföreningsrörelsens urusla löften och absurda naivitet och deras lika korkade politiska vänner, som i sin tur lägger fram lagarna som Skatteverket följer till punkt och pricka.

Hallå, välkommen till år 2010! Får jag lov att visa er hur samhället ser ut år 2010? Det ser inte likadant ut som 1968, det är nämligen årtalet som fackföreningen och Sveriges politiker lever kvar i. Idag kan du öppna ett företag och stänga ner det nästa vecka. Under tiden kan du tjäna miljoner och skatteverket hinner inte med någonstans. De är som sniglar insmorda med epoxylim på slingrande skogsstigar. Facket är "helnöjda" så fort ett företag skriver kollektivavtal. De fackligt aktiva pamparna slår sig till ro med sina löjligt höga arvoden och tycker att livet är prima. Att medlemmarna inte får ett skit av vad som står i avtalen ger de fullständigt fan i. Facket har ryggen fri. Vi hade ju kollektivavtal säger de och ser fånigt buttra ut.

Jag blir så förbannad att jag går i bitar när jag ser dessa unga killar som kämpar som galna för att få ett arbete. Än mer förbannad blir jag på facket och att den där jävla skitfirman SERIL Städ, som bara är bluff och båg och i nästa vecka kan företaget dyka upp igen och heta "Skurhinken" eller "Vasken tar tag i tasken" eller vad fan som helst utan att någon från Skatteverket reagerar. Vart fan skickar skitstövlarna alla pengarna som de drar in svart? Behåller dom pengarna? Köper dom stora villor, BMW eller Mercedes? Kasta in dom i en håla och släng nyckeln! Ta för helvete tag i alla dessa bottensvarta städfirmor en gång för alla. Det skulle gynna alla sjyssta städfirmor. Se till att ta fram regler som gör att Skatteverket blir moderna, inte som idag, som ett Happyland för alla fifflare som skrattar ihjäl sig när de går till banken.

Jag vägrar att låta mina skattepengar gå till bluffmakare!

Jag kräver samverkan mellan myndigheter, samverkan inte pinka in reviren, det gynnar ingen, allra minst de krakarna som sliter ihjäl för 21 000 kronor om året efter att ha städat i ett helt år nattetid. Jösses vakna någon gång!

Vi har väl kommit längre än när vi skrev med fjäderpennor, eller?


Ramona

P.s Om du vill besöka Birgitta "Blondie" är hon understundom gästbloggare hos Amelias nya "M".D.s


Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här finns mina redan utgivna titlar på nätet.


Här kan du läsa om/köpa När mardrömmen blev sann, av Glenn Forrestgate

Blev så sugen att jag inte kunde hejda mig...
Det här är vad jag tänker mig sticka, klarade inte av att hålla mig. Den kommer förhoppningsvis bli som jag hade tänkt mig!
Den här var inte en av dem vi hade med oss till USA till LA. Vi, det vill säga Doris och jag, hade stickmaskiner på den tiden, året var 1983. Men jag har alltid älskat att sticka. Jag började med att virka vid åtta års ålder och det lärde vi oss i skolan på den tiden det begav sig. Detta är en kort jacka stickad i angora och med virkade kanter. Egen modell.

Jag stickade mängder med babykläder till det barn jag aldrig fick, men min bästa väninna blev gravid och då gav jag henne allt det jag hade samlat i en byrålåda för vårt tilltänkta barn.
Den randiga med vit krage är också egen modell och är i mohair.


Numera orkar jag inte sticka lika mycket. Måste prioritera vad händer och fingrar ska göra och det är att skriva. Men ibland mellan böckerna händer det att jag stickar. Ibland blir jag sugen på att måla också, men det var länge sedan.
Senaste oljemålningen var av min schäfertik  Lisa, som dog för sex år sedan.
Detta gråa stickade plagg är inte min egen modell, utan här köpte jag garn och mönster. Enkelt eftersom det var tjockt garn som är lika med tjocka stickor.

Om du gillar att sticka, virka, brodera eller göra annat med garner, har jag en reklambanner på vänster sida, som går till Garntjänst, där du kan kolla runt. Görläckra grejer, som gör mig dösugen på att sticka. Hm, får se om det kan bli någon liten top till sommaren i bomullsgarn. Det är alltid mjukt och enkelt att sticka.

Ha en bra dag!
RamonaVill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här finns mina redan utgivna titlar på nätet.


Här kan du läsa om/köpa När mardrömmen blev sann, av Glenn Forrestgate