Senaste teve-intervjun 2015

lördag 1 oktober 2016

Recension av "Landsplågan ISLAM" av den prisbelönta norska journalisten Hege Storhaug

Är Islam en fredens religion? Är Islam fyllt av tolerans och kärlek till människor eller är Islam intolerant, hatisk och styrande?

Om man läser Heges Storhaugs bok, vilket jag tycker alla borde göra, så är svaret både ja och nej.

Det finns två perioder i profeten Mohammeds liv och de haditerna som beskriver hans liv. Perioden som Hege Storhaug kallar Mekka-Muhammed och Medina-Muhammed, där perioden i Mekka inte var fylld av ivriga anhängare av Islam och där profeten Muhammed då var ödmjuk och hade en kärleksfull framtoning, men som drastiskt förändrades under Medina perioden, då han blev mordisk och maktgalen och hade fått ett stort antal följare, vilket också resulterade i att de första haditerna blev upplösta av de som skrevs sist.

Här är några utdrag från boken:

Kapitlet heter:
"Vår tids bruna skjortor

Det är ett välkänt faktum att samma rekrytering till totalitära krafter som vi ser i Europa i dag, ägde rum i Bosnien i början av andra världskriget, låt vara på ett något annorlunda sätt. Den högste religiöse ledaren i Jerusalem, stormuftin Amin Hajj al-Husseini, hade redan tidigt på 1920-talet uttryckt sin önskan om total utrotning av alla judar. När Hitler valdes in i den tyska riksdagen år 1933, sände al-Husseini därför detta telegram till Hitler: "Jag ser fram emot att sprida er ideologi i Mellanöstern" (1)
Under andra världskriget uppehöll sig al-Husseini i Tyskland, närmare bestämt i Berlin under åren 1941-1945. Han blev god vän med Adolf Hitler. Från Berlin bedrev al-Husseini en intensiv propaganda för nazismen, både via radio och med skrivna ord, till araberna i Mellanöstern. Han jämförde öppet Hitler med Muhammed och Koranen med Mein Kampf  - en jämförelse med obestridligt positiva förtecken från al-Husseinis sida, om nu någon skulle fundera på just detta.
För Nazityskland blev samarbetet med stormuftin, som tillhörde en "underlägsen ras" legitimt just genom det gemensamma judehatet. Som stormuftin skrev i sina memoarer efter kriget: " Vårt grundläggande krav för samarbete med Tyskland var fria händer för att utrota den siste juden från Palestina och arabvärlden". Fürhern svarade: "Judarna är dina". (2)
Därför reste al-Husseini med Hitlers välsignelse till Bosnien och övertalade religiösa ledare och deras anhängare i moskéerna att låta värva sig till en muslimsk SS-division. Dessutom fyllde Brödraskapets grundare och ledare Hassan al-Banna på med trupper från Mellanöstern som ingick i egna mulimska SS-bataljoner.  Tyskarna sörjde också för att utbilda imamer vid två skolor i Tyskland som tjänstgjorde för muslimerna i fält. (3)" Slut citat.


(1) Jonathan Triggs: Hitlers hellige krigere. Muslimske frivillige i Waffen-SS, s 90 (Vega forlag 2008). 
(2)  Amerikathinker.com 11 december 2012: " Islamic fascism: the Nazi Connection".
(3) Jonathan Briggs, Op.cit. s.88.

Ur kapitlet: Den tredje jihaden

"Men media trodde att vi behövde en ung muslimsk hjälte som kunde förklara för Norge att den Islamiska Staten är oislamisk. Därför har de till dags dato hållit fast vid att manipulera människor. Att erkänna misstag framstår som en omöjlighet, trots att man därmed sviker sina vänner Mekka-muslimerna.
Återigen: Det var ingen demonstration för frihetsvärdena. Vi har aldrig sett någon sådan demonstration från dessa moskéer. Naturligtvis. Var och en som vågar öppna ögonen måste erkänna just detta inför sig själv.
The Third Jihad, den tredje jihad, är en av de mest tankeväckande dokumentärer jag sett. Den är producerad av amerikanska dedikerade Mekka-muslimer knutna till Clarion Project, en organisation som står på barrikaderna för att skydda frihetsvärden. (4) Filmen är fasansfull. Den är en brutal ögonöppnare som man nästan helst velat ha osedd när eftertexterna rullar.

Alltså borde filmen ha visats på storskärm i Stortinget ( även i Sveriges Riksdag, min.anm.) - med obligatorisk närvaro för alla folkvalda - och i varje redaktion som vill förstå vilken situation Europa och Väst efter så många händelser verkar befinna sig i.Filmens bärande röst är läkaren och patrioten Zuhdi Jasser, med erfarenhet från bland annat den amerikanska marinen. Utgångspunkten är ett 15-sidigt dokument på arabiska som Brödraskapet författat oh som FBI kom över. (5) Dokumentet beskriver Brödraskapets verksamhet, mål och strategi i USA. Brödraskapets arbete i USA, säger dokumentet, är "ett slags jihad för att eliminera och förstöra den västerländska civilisationen inifrån och `sabotera` dess eländiga hus med sina egna händer och de trognas händer". USA och Väst ska "infiltreras och domineras" som det heter. Brödraskapet ska "presentera islam som ett civilisationsalternativ och stödja den globala islamiska staten överallt där den finns". Det "ultimata målet" säger dokumentet vidare är att " Allahs religion segrar över alla andra religioner". Slut citat.(4)Filmens hela titel är The Third Jihad - Radical Islam´s Vision for America. Dokumentären kan ses på Youtube. Clarion Project finner du på clarionprojekt.org
(5) FBI fann dokumentet år 2004 vid en husrannsakan hos en person med anknytning till Muslimska Brödraskapet. Dokumentet användes som bevismaterial i en terrorättegång år 2008. Clarionproject.org: "The Muslim Brotherhood`s Strategic Plan for America -Court Document".  Jag har läst Hanna Gadbans: Min Jihad jakten på en liberal islam.
Nalin Pekguls: Jag är ju svensk
Mikael Jalvings: Absolut Sverige
Tittat på timmar av föreläsningar hållna av Ayaan Hirsi Ali.

Och nu läst denna bok, som jag kommer läsa om igen, likt de andra jag nämnt ovan, eftersom de är så bra, välskrivna och fyllda med fakta, att allt går inte ens att smälta på en enda läsning.

För drygt fem år sedan hade jag aldrig ens sett en kvinna/flickebarn insvept i religiösa tygstycken, nu blir de fler och fler för varje månad. Jag visste ingenting om religionen och ideologin islam. Nu vet jag mycket mer och inser att om vi i Väst vill behålla vår yttrandefrihet, vår demokrati, vår kamp för jämlikhet mellan könen, vår kamp för HBT-rörelsen, då måste vi snarast ifrågasätta islam på alla sätt och vis. Vi måste kritisera, debattera och diskutera islam med de som är just Mekka-muslimer, för de vet vad de pratar om. Om vi inte gör det, utan låter Medina-muslimerna få härja fritt, få sin vilja fram varje gång de skriker om att de blivit kränkta, kommer det att bli en katastrof. Det behöver man inte vara Einstein för att begripa.

Vi måste våga göra detta, precis som vi vågade ifrågasätta kristendomen, katolicismen och judendomen. Allt annat är fel!

Jag rekommenderar varmt Hege Storhaugs bok!

Landsplågan ISLAM finns på Adlibris eller Bokus


Ramona