Senaste teve-intervjun 2015

tisdag 11 januari 2011

Flickor mår sämre än pojkar, men presterar bättre.

DEJA har lämnat in sitt slutbetänkande till skolminister Jan Björklund och i rapporten går att läsa, att flickor i allmänhet mår sämre än pojkar, men presterar bättre.

Naturligtvis ser det olika ut i skolorna runt om i Sverige. För att vara som en papegoja: Allt handlar om i vilken familj du föds i och hur engagerade dina föräldrar lyckas med att vara.

Med invandringen till Sverige från odemokratiska länder, såsom Iran, Irak, Somalia med flera, har också dessa barn, som antingen fötts här eller varit i 2-5 års åldern då de anlänt, ett klart tuffare läge än sina kamrater vars föräldrar fötts i landet, och kanske bott här i generationer.

I gammelmedia, till skillnad från i sociala medier, existerar ingen debatt värd namnet angående kulturskillnader och problemen som följer.

I gammelmedia vill de skrivande journalisterna bara lyfta fram allt det positiva med mångkultur och gärna skuffa undan problemen, som om de är något som skapats av Sverige Demokraterna. Jag kan bara säga att gammelmedias förstockade recept inte är till hjälp för de barn som bor i en mångkultur.

I DEJA:s rapport står också att läsa:

"Forskningen visar att en bra skolmiljö som omfattar god kvalitet i undervisningen och lärande som sker på barnens villkor är viktig för hur flickor och pojkar mår, utvecklas och presterar i skolan. Vänner och relationer i och utanför skolan är också viktiga för elevernas psykosociala hälsa, liksom exempelvis, kost, sömn och motion. Det är viktigt att skolan tar fasta på forskningsrön om skolmiljöns betydelse, om barn och ungdomars biologiska utveckling och grundläggande behov, om individuella skillnader liksom om skillnader kopplade till kön." Slut citat.

Allt detta är ju egentligen lika självklart som att du behöver toapapper, men om gammelmedia inte törs ta ett rejält grepp om debatten, som på nätet florerar som ren rasism, till applåderande tokstollar allt i anonymitetens skugga, även om det då och då flaxar upp en resonabel artikel, kommer vi inte ett enda steg framåt i jämställdshetsdebatten, utan vi kommer konstant gå baklänges in i framtiden.

Rent logiskt är det ju märkligt att det på nästan alla höga poster i samhället, oavsett om det är privata eller statliga institutioner, sitter män och inte kvinnor, eftersom alla undersökningar visar att fler kvinnor har de bästa betygen. Vad händer egentligen på vägen från skola till arbete?

Det pågår en debatt, om än i smyg, vad det gäller burka och nikab. Dessa svepande lakan som kvinnor från muslimska religiösa övertoner, antingen tar på sig frivilligt eller tvingas till.

En sak är i alla fall glasklart för mig och det är att en kvinna klädd i ett sådant plagg inte har stora möjligheter att få ett arbete i Sverige. Om det i förlängningen betyder att hon därmed är berättigad till socialhjälp resten av sitt liv, vill jag påstå att det är vansinne och skickar ut galna signaler. Danmark har tagit bort den rättigheten.

För de som är för valfri klädsel i svenska samhället har jag följande fråga: Vill du betala högre skatt för att människor på grund av sin religiösa övertygelse ska kunna vara befriade från arbete?

Jag kan inte minnas hur länge sedan som jämställdshetsdebatten startade i Sverige, men nu tycker jag mer det känns som om gammelmedias journalister drar allt vad de orkar i handbromsen!

Vi måste värna om yttrandefriheten, jämställdheten och jämlikheten och dessa tre för mig livsviktiga ämnen slår religionsfriheten med hästlängder. Jag anser att religionen är något som alla,som så önskar, ska utföra på sin fritid och inom hemmet, men religionen får inte skära av vägen för jämställdheten, då är vi ute och promenerar på en farlig stig.

Ramona


Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook

Vad vore livet utan skratt?Det finns alltid sorg på ett eller annat sätt. Du förlorar en mor, en far, ett barn eller en kärlek, men du måste gå vidare i livet, för livet går vidare oavsett om du följer med eller inte.

Ibland tänker jag som så här: Hur kan teveprogrammen bara fortsätta när jag just läst om en katastrof? Men det är så livet är. Det går vidare. Tiden står inte still. Vinden fortsätter blåsa. Himlen byter färg. Magen kurrar och törsten behöver vatten. Därför är jag glad att i all sorg och bedrövelse kan jag ta till mig humor.

I ett av de bästa humorprogram som visats "Helt apropå" med Stellan, Kryddan, Lotta och Elizabeth är galghumorn helt underbar. I avsnittet som jag tagit från youtube är IKEA:s Dö-nicke helt himmelskt sjuk och så ini norden rolig. Hoppas du gillar det lika mycket som jag och att du får dig ett gott skratt. Då har dessa fantastiska och intelligenta komiker förlängt ditt liv!

Ps. Detta påminner mig om en begravning, där den avlidne låg i öppen kista, och efter högtidsstunden säger en man: Ja, det var ju ovanligt med en öppen kista, men jag måste ju säga att han (namnet) var ju sig lik!
Tilläggas bör att den avlidne var känd för sin enorma humor och vi som hörde detta fick trots den sorgliga stunden brista ut i ett förlösande skratt.D.s

Ramona

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook