Senaste teve-intervjun 2015

måndag 15 oktober 2012

Scientologi, rena rama Science fiction kyrkan!

I går kväll hade SVT 2 en brittisk dokumentär, som handlade om avhoppade scientologer.

Se programmet i SVT Play här!

BBC-reportern John Sweeney granskar Scientologikyrkan där några avhoppare vittnar om hur de förföljts, hur familjer splittrats och hur livet i den sektlika församlingen kan vara. Kyrkans mest kända medlemmar heter John Travolta och Tom Cruise.

En gång i slutet av 1970-talet i Göteborg blev jag tillfrågad av en snygg kille i kostym om jag ville göra ett personlighetstest. Klart jag ville! Alltid roligt på den tiden när man var ung, sårbar och nyfiken på vem man egentligen var.

Sagt och gjort, jag följde med. Svarade på en mängd frågor i ett formulär, där jag också skrev mitt namn och säkert också personnummer, för på den tiden var man inte lika upplyst och inte heller trodde man att någon iklädd kostym skulle vara en lurendrejare. Ja, den oskuldens tid :)

Naturligtvis var inte detta något för mig. Efter genomgången av mina frågor ville jag bara ut i den vackra sommarluften, inte sitta och lyssna på en massa tjatiga gubbar... Inte heller hade jag något till övers för de kurser de erbjöd. Fullt så desperat var jag inte att hitta mig själv.

Här kan du läsa om vad som hände en annan person i Göteborg. Dennes hemsida, som kallas Janssons frestelse,  blev polisanmäld av science fiction sekten scientologerna. Jättekul, intressant och nyttig läsning!

Det som hände de nästkommande tjugo åren var att scientologerna hittade mig vart jag än bodde. Det kom tre fyra brev varje år till alla de olika adresserna jag flyttade till genom åren. Men en dag 1997 fick jag ett handskrivet brev, nästan som en slags vädjan, och då fick jag nog. Jag skrev ett långt brev tillbaka och det var väl inte det snällaste brev jag skrivit i mina dar, men det gjorde susen. Jag fick vara ifred och har lämnats ifred sedan dess!

Så tänk på detta när du är ung och letar efter dig själv. Se till att inte scientologerna hittar dig, för då kommer du ha svårt att hitta ut och hem igen!

Tänk på hur smärtfritt skilsmässan avgjordes mellan Tom Cruise och Katie Holmes. Inga svarta smarriga pangrubriker! Inga långa tjatiga domstolsförhandlingar om vem som skulle ha vad och hur mycket pengar! Varför? Jo, Tom Cruise är en av den mest framstående och kändaste scientologmedlemmen i världen och vad har de små elaka rymdvarelserna för bevis om Tom Cruise? Vad kan de avslöja om honom? Ja, uppenbarligen saker som Tom Cruise inte vill att resten av världen ska få veta, därför följer han lydigt regelverket. En annan känd skådespelare, som du kan se och höra i dokumentären, berättade att det kostade honom 1 miljon dollar att bli av med scientologerna.  Och Tom Cruise är så känd att hans nuna förborgar ( de små gröna gubbarna och kärringarna) att man kan ska lita på dem. Ja, herreminje så lättlurade vi människor är, och speciellt när vi är unga och känner oss lost! Då är vi ett grymt bra kap för sekter av det här slaget!

Ramona