Senaste teve-intervjun 2015

lördag 2 januari 2016

Förbeställ ditt exemplar av Dödlig avundsjuka redan nu! Den inbunda boken och Mp3 kommer ut i april -maj.


Ja, nu är det bara månader kvar tills att den tionde och senaste fristående deckaren med spaningschef Greger Thulin, kriminalkommissarie Katarina Linde, kriminaltekniker Charlotte Engman med flera kommer ut i bokhandeln. Men du kan alltid förbeställa ditt exemplar hos din lokala bokhandlare eller på nätet.

Och vad handlar den här om då? Jo, det som vi alla någon gång har känt, avund. Men här går det längre än att bara känna ...

Deckaren är byggd på en verklig händelse, som alla mina deckare är. Men jag blandar sanning med fiction och byter ut namn, platser och året då det hände på riktigt.

Här är vad som står på baksidan av boken:När en ung kvinna hittas mördad i karpdammen vid Sundsby Säteri på Tjörn startar utredningen som kommer att bli Greger Thulins sista fall som spaningschef på Grova brottsroteln i Göteborg. Utredningsteamet får huvudbry när historien om vad som hände kvinnan under hennes sista tid i livet visar sig ovanligt svår att fastställa. När polisen hör ryktas om att droger kan vara inblandade i fallet blir det tvära kast i utredningen och villospåren byts ut mot ny energi inför jakten på sanningen. Den mördade kvinnans mor och väninnor försöker i oredan finna vägen tillbaka till ett normalt liv med studentexamen, men livets blir aldrig sig likt igen.
Samtidigt utvecklas livet på Grova brottsroteln med både stundande pension, sjukdomar och romantik. Kommer detta påverka utredningen?Recension:
Dödlig avundsjuka är med sin grund i verkligheten en riktigt gripande historia. Ramona Fransson placerar berättelsen i en obehagligt nära miljö och karaktärerna är som vanligt lika levande och trovärdiga som mina egna vänner och bekanta.
Joséphine Simar, journalist


Om du vill köpa ett signerat exemplar kan du skicka ett mejl till förlaget anomar-forlag@telia.com

Må gott!

Och om någon undrar över om jag skriver på nästa deckare ... så gör jag det! Den har fått titeln: "Förförd av ondska"   

Ramona  

Ps. När jag lade ut omslagen för omröstning fick jag ett förslag som vi tyckte var mycket bra. Förslaget på röd text av mitt namn kom från Anne Häxan Ason, en Facebook vän, men tyvärr syntes det dåligt på näthandlarnas sidor då bilden blir så liten. Därför bytte vi till vitt. Däremot tackar jag för hjälpen i boken. För jag är alltid tacksam för alla tips och hjälp jag får. Ds.