Senaste teve-intervjun 2015

tisdag 30 juli 2013

Ja, vad gör jag? Jo, jag skriver å skriver å skriver på Korsfäst på Klädesholmen... dagarna långa... å regnet öser ner...


Sveriges journalister på Public Service har vaknat! Ja, det är sant. De har upptäckt att det finns en egenutgivning som är explosionsartad.

Min första deckare "Dyrbar kärlek" gavs ut på ettförlag som det idag finns dussintals utav, alltså ett förlag där du som författare betalar för allt och en del saltar på extra mycket så de tjänar en slant, så var det för Camilla Läckberg och så var det för mig också.

Boken var naturligtvis i usel kvalitet. Noll koll på korrekturen osv... Camilla hade enorm tur när hon skrev ett brev till Bengt Nordin Agency, som gillade hennes framfusighet och smarthet. Han tog Camilla under sina vingar, öppnade dörrarna och resten är historia.

Själv var jag inte lika smart utan startade mitt egna förlag som idag är ett aktiebolag där jag är delägare, men jag får skriva och det är så roligt att jag bortser från alla miljoner som jag inte har på bankkontot... ännu...

Nu skriver jag på min tionde bok och åttonde deckare, som har hittat läsare från norra Sverige till södra och det är jag mycket glad över.

Tack vare en fantastisk översättning av Dyrbar kärlek från svenska till engelska av Judith Bourque "Precious love" har jag fått läsare i Storbritannien, USA och även Spanien. Nätet är fantastiskt!

Ja kära vänner, och ni är många, nu skriver jag på Korsfäst på Klädesholmen och den ska ligga på bokhandlarnas diskar och på nätet 2014 i maj, om allt går som förlaget planerar.

Ha det gott!

Och du, tvivla aldrig på vad du kan, tvivla på andra, på världen och Sveriges politiker, men inte på dig själv, för du kan bättre än vad de någonsin lyckats med! ♥
Ramona