Senaste teve-intervjun 2015

måndag 20 april 2009

Brrr, våren är här och jag fryser som sjuttsingen!


Ja, jag vet att det finns varma kläder, men jag är dödstrött på vinterkläder. Trots det tog jag på mig min vintermössa igår på eftermiddagspromenaden med Lina. Gissa att jag var glad för mössan. Den kalla vinden ven runt öronen, istället för in i dem.

Imorgon kväll ska jag vara med i SVT2 i programmet Eftersnack, alla med internet kan kolla och alla med parabol, var man än bor. Det ska bli jätteroligt.


Kan inte låta bli att lägga in en brasklapp för Alliansen idé om jobbcoucher, som jag faktiskt skrivit om tidigare i andra inlägg. Detta är personer som har fått EN HEL VECKAS utbildning för att i princip stå och hurra för de arbetslösa och puscha dem i rätt riktning.

Varför ska det vara så förbannat svårt att fråga de som nu blir arbetslösa, vad de vill? Vad har de arbetslösa för önskemål? Alla som nu blir arbetslösa är ju för allt i världen inte en homogen grupp! Här finns ett brett spektra med alla åldrar, yrkeskunnande och tidigare utbildningar.

Det som behövs nu är kunnigt folk som omedelbart tar tag i den arbetslöse och frågar ut denne om vad som önskas. Vill du studera? Kan du byta bostadsort? Har du familj? Vill du utbilda dig ytterligare? Vill du pröva på ett nytt jobb som lärling? Herregud hur svårt ska det vara? Inte hurrande coucher! Möjligen kan en och annan couch behövas vid sidan om för att puscha och uppmuntra, men först och främst behövs kunnigt branschfolk inom alla branscher.

Vad är det som säger att bara för att man stått vid bandet på Volvo i tio år är detta vad man vill fortsätta med? Man kanske vill bli barnskötare, eller tandläkare!

Jag fryser av att det är en kall vår, men jag kan tänka mig att de arbetslösa får frossa bara de tänker på hurra-coucherna!


Bilden längst upp i artikeln har jag fått från min tyska väninna. Bilden är från hennes trädgård i södra Tyskland, som den ser ut nu. Är det en ljuvlig plats att vara på, eller va?
Visst är det dödskönt att sitta under ett blommande träd och läsa? Och varför inte en pocket?
Mina deckare, Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn och min självbiografi Älskling, vi blir... finns nu i pocket, även min senaste deckare Lyckohjulet. Besök din bokhandlare eller kolla in näthandlarna:


Adlibris


Bokus


Bokia.se


CDON


Kulturbutiken