Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 6 oktober 2010

Paul Ronge, Sociala medier En halv sekund från ord till handling

Nu har jag läst ytterligare en mycket bra bok av Paul Ronge. Den första, Paul Ronges debutbok, som handlade om medieretorik: "När Janne Josefson ringer" var humoristisk och oerhört givande.

Den andra boken "Sociala medier En sekund från ord till handling" är inte humoristisk, men kolossalt givande. Boken gav mig ett fantastiskt och roligt perspektiv av dagens sociala medier, som twitter, facebook, bloggar och hur olika dessa medier används.

Jag lärde mig mycket, som jag inte ens reflekterat över och då har jag trots allt varit på nätet sedan 1996, då jag fick min första dator i 40-års present.

Nätet har hunnit slå hundratals, om inte tusentals, volter sen dess. Datorsällskapen har fler ansikten än jag någonsin kunnat föreställa mig och det var när jag läst boken som jag började förstå hur gigantiskt nätet är och att det trots sin omfattning ändå är enskilt uppdelat i grupperingar och intressen. Jag ska villigt erkänna att det var inte många av de människorna, som var med i boken, jag hade hört talas om.

I boken finns det något för alla, även de som aldrig haft sina fingrar på ett tangentbord eller mobil. Det som också förvånade mig var hur olika människorna, som blev intervjuade av Paul i boken, såg på sin privata sfär. Trots att flera av dem, i mina ögon, lämnade ut nästan allt som jag själv kallar "privat" var de ändå av den uppfattningen att de på en skala av "Hur privat är du på en skala 1-10" uppfattade sig själva inte speciellt privata.

Det jag kände när jag slagit ihop pärmarna var att Paul Ronges bok med all säkerhet kommer att användas till forskning om sisådär 100 år eller mer. För på något sätt känns som om vi bara är i begynnelsen av allt som har att göra med datorer och dess sociala medier.

Är du intresserad av att veta mer om hur sociala medier fungerar på nätet är det här boken du inte får missa. Den är lättläst och bjuder på en mängd intressanta intervjuer av kända och okända personer och hur de själva uppfattar sin tillvaro i cyberspace. Bäst gillade jag intervjun med Isabella Löwengrip, som de flesta känner som "Blondinbella" Vilken grymt stark, intelligent och duktig ung kvinna!

Grattis Paul! Du lyckades igen!

Ramona

Stort tack till publiken på biblioteket i Varekil och Annika Rusch och Ulla-Britt Bagge på Studieförbundet Vuxenskolan.

Här i Varekils bibliotek ser det kanske ut som om jag är ensam, men framför mig satt ett trettiotal åhörare/läsare, och de var en aktiv och nyfiken publik.

Att få berätta om sitt författarskap, om sig själv, om hur jag fick idén till Mord under Tjörn Runt och sist men inte minst om Älskling, vi blir inte med barn, som är anledningen till att jag började skriva böcker, är en stor ynnest.

Jag tackar och bugar för ett utmärkt arrangemang, som skapats av bibliotekarie Annika Rusch och Studieförbundet Vuxenskolan verksamhetschef Ulla-Britt Bagge.

Ramona

Lägger också ut en bild på hur ljuvligt vacker morgonrodnaden var på morgonen den 5 oktober.

Kan man bli annat än lycklig när man får lov att uppleva denna vackra vy?

anomaR Förlags specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa!  Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON