Senaste teve-intervjun 2015

lördag 24 augusti 2013

Camilla Läckberg gnäller över Maria Montazamis uppförande...

Jag hade egentligen inte tänkt att skriva om detta, men jag kan inte låta bli. Det kittlar för mycket...

När Camilla började bli känd hade hon en blogg där hon skrev själv och besvarade inlägg. Hennes första bok Isprinsessan gavs ut av bokförlaget Warne som ligger i Partille. Boken var fylld av syftningsfel och annat som är vanligt i början, speciellt när ett litet förlag med små resurser ger ut den.

Författarkursen, som Camilla fick i födelsedagspresent av sin dåvarande sambo, hölls av författare/ journalist Peter Gissy.   

Därefter fick Camilla en mycket god idé, eller om det var någon annan som gav henne den, men det sägs att det var Camilla själv. Hon skrev ett brev till Bengt Nordin, Nordin Agency, sålde in sig själv och sin bok. Enligt Bengt hade han aldrig varit med om något liknande och tog sig an Camilla. Därmed öppnade sig alla de dörrar inom Sveriges kulturmedia som man behöver. Resten är historia...

Jag vill påpeka att jag aldrig läst något av Camilla Läckberg eller andra deckarförfattare vars böcker kommit ut. Orsaken är den att när jag själv började skriva deckare, vilket var i början av 2000 talet, lovade jag mig själv att inte göra det, eftersom jag var rädd att bli påverkad. Jag skriver inte det här för att bedöma hur eller vad hon skriver, utan hur hon uppför sig gentemot andra.

På Bok & Biblioteksmässan i Göteborg har jag varit varje år sedan 2007 och vid ett tillfälle träffade jag Camilla. Hon svepte förbi mig med näsan i vädret. Inte för att jag tror att hon visste vem jag var eller ens vet nu, men jag kan lova att när jag stiger ut ur en hiss och folk säger hej till mig, ja, då hejar jag tillbaka, även om jag inte känner personen i fråga.

När jag mötte Maria Montazami på B&B och hejade, fick jag ett glatt leende och ett hej tillbaka. Jag har mött många av Sveriges kändisar i olika sammanhang och ett kan jag säga, de flesta är jättetrevliga och hejar gladeligen.

Att läsa om hur Camilla Läckberg först skriver något kryptiskt på Twitter, ( hon verkar älska det sociala forumet bäst) att en av Hollywoodfruarna betett sig förjävligt mot henne, utan att nämna hennes namn skapades "JÄTTERUBRIKER" och man kan ju undra varför chefredaktörerna ville slå upp detta som en världsnyhet, men då ska man veta att samtliga kvällstidningar, utom Aftonbladet, ägs av familjen Bonnier och så också förlaget som ger ut Camillas böcker, Forum. Nu har den här händelsen vandrat fram och tillbaka i flera dagar på helsidor i kvällsblaskorna. Idag fick i alla fall Maria Montazami yttra sig och hon undrar, som jag också gör, hur man kan komma dragandes med detta nu, eftersom det påstådda ska ha hänt för sex månader sedan. Bra fråga! Kommer nog svar av Camilla imorgon...

I vilket fall är händelsen urbota fånig att överhuvudtaget skriva om på helsidor i kvällspressen, dag ut och dag in. Man kan ju tycka att det finns roligare och trevligare saker att skriva om på "Nöjessidorna", än att Camilla känner sig förnärmad. Hon kunde ju ha lyft luren! Kunde pratat med Maria personligen om hon nu kände sig kränkt. Nä, hon twittrar om det sex månader senare...

Här är artiklarna för den som vill läsa:

Jag blev oerhört besviken 

Camilla sårad av Hollywoodfru

Camilla: Motazami är falsk

Camilla sågar Hollywoodfrun på Instagram  


Artikeln som stod i dagens GT, där Maria Motazami berättar sin syn på det hela, ligger kanske på nätet i morgon för den som är intresserad.

Ha en trevlig helg!
Ramona