Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 1 februari 2012

Julian Assange har all anledning att känna rädsla!

Bevisläget i alltför många åtal, och inte bara i våldtäktsmål,  har visat sig vara undermåliga. Urusla utredningar, underliga vittnesmål o.s.v.

Har någon glömt fallet Billy Butt? Här i en artikel från Sourze kan du själv läsa vad han skriver.

Här är ett utdrag ur artikeln:

"På tal om våldtäktshysterin i Sverige så träffade jag en engelsk jurist här om veckan. Vi diskuterade sexualbrottsmål och han berättade för mig att det var allmänt känt bland jurister i Storbritannien att Sverige lider av en sexbrottshysteri. Han ville gärna höra om några fall. Jag berättade för honom hur operasångaren Tito Beltran dömdes för att han påstås ha våldtagit en ung tjej för åtta år sedan. Juristen höjde ögonbrynen och skakade på sitt huvud och ville veta vad rätten hade för bevisning mot Beltran efter så lång tid som åtta år. "Ingen alls" svarade jag och berättade hur vittnesmålen och indicierna fällde Beltran åtta år efter det inträffade. Jag tillade att om Tito Beltrans fall hade behandlats nu efter HDs nya avgörande domar hade hovrätten troligen blivit tvungna att kasta ut åtalet genom fönstret och fria Beltran. Vad som fick min engelska vän att verkligen höja ögonbrynen än högre var när jag berättade om att vår före detta justitieminister Thomas Bodström ställde upp som målsägandebiträde i det högt medieprofilerade fallet mot Tito Beltran. Det skulle, enligt min vän, aldrig någonsin ha kunnat inträffa i England." Slut citat.Jag tänker aldrig påstå att jag vet sanningen om Tito Beltran eller Billy Butt, men om jag jämför med fallet i Spekeröd, där Marina Johansson ex-sambo stod åtalad för hennes mord (kroppen är fortfarande inte funnen)
där mängden indicier, som väl dolt blod i sängen (klantiga kriminaltekniker) och en mängd vittnen berättat om Marinas ex-mans märkliga uttalanden, så anser jag att i Marinas fall hade det inte varit fullt så märkligt om ex-sambon blivit fälld för mordet. Men ändå tycker jag att det var rätt att han släpptes. Varför? Jo, för det fanns rimliga tvivel om att det kunde ha varit någon annan.  Och som alltid är det bättre att fria en skyldig än att fälla en oskyldig.

I Julian Assanges fall finns det inte ett enda vittne till vad som påstås, ord står mot ord, och dessutom lade den första åklagaren ner fallet i brist på bevis och därmed trodde Julian Assanges att han var en fri man. Men så plötsligt ändrades allt! Nu skulle han återigen infinna sig i Sverige. Nytt åtal utfärdades och även en efterlysning. Är det konstigt att man blir konfys och rädd? Vad pågår i egentligen i svenska domstolar? Hur mycket kan man lita på att det blir en rättvis dom?

Se på fallet Quick! Och fallet Ulf Larsson, mannen som dömdes för incest och där Hannes Råstam räddade hans liv, grannens och förmodligen också den sjuka dotterns liv.

Men är det journalisterna som ska göra utredningar av brottsdomar? Nej, de borde göras av rättsväsendet. Och hur stor tilltro har vi till att de görs rätt? Den frågan är problemet!


Ramona

PS. Just nu är alla Mp3 böcker sänkta på Adlibris till 59:- ! DS.
Grattis du ska bli pappa!

Adlibris
Bokus
CDON
Bokia internethandel"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Dito
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel