Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 5 september 2013

Svensk flyktingpolitik är en succé! Svensk flyktingpolitik är en katastrof!

Asylboende i Sverige
Ja, du läste rätt! Stämmer båda? Är båda fel?

Om man enbart läser gammelmedias papperstidningar och deras inlägg på nätet, och tittar på SVT är svensk flyktingpolitik en succé, något som alla borde ta efter och till gagn för alla.

Läser man däremot också till exempel Merit Wagers blogg, där miggorna, ( en benämning som Merit Wager gett de som arbetar med migrations- och asylfrågor får man en helt annan bild än den som återges i gammelmedia. Hur ska man tolka detta?

Så här kan det se ut i Clichy och Montfeirmel, franska förorter där många som fått asyl bor.

Så här ser det ut på Senapsgatan i Angered
Greklands asylmottagning

Tysklands asylmottagning


Här kan du läsa på Merit Wagers blogg vad miggorna har att berätta. Ett av de senaste inläggen är ett av veckans mest lästa:
"Personer som inte har varit i Sverige på flera år har under hela tiden de varit borta gladeligen lyft ersättningar av alla de slag." 

Så vad ska man säga och vad ska man tycka? Sedan finns det de som tycker att svensk flyktingpolitik borde bli humanare. Göteborgs Posten. 
Undrar vad som skulle hända om GP bjöd in miggorna att skriva i deras tidning anonymt, får de inte förbli anonyma får de sparken och blir stämplade som rasister.

Så läs och undra. Diskutera gärna! För om det är något Sverige saknar och saknat de sista femton år är en fri diskussion i ämnet flyktingpolitik. Men kom ihåg en sak som är väldigt viktig i sammanhanget. Det är inte en enda flykting som har skapat flyktinglagarna! Det är inte en enda flykting som har bestämt antal bidrag de får eller inte får. Det är Sveriges riksdagspolitiker och ingen annan som bestämmer!

Ramona