Senaste teve-intervjun 2015

måndag 4 juli 2011

Politiker är som blöjor! Man måste byta dem ofta!

Politiker är som blöjor, om man inte byter dem ofta blir de fulla av illaluktande geggamoja. Jag önskar att det varit jag som kommit på det här, men det var en replik av Robert Williams i filmen: "The man of the year" som visades 23.40 den 3 juli på TV3.

Det var längesedan jag såg en så djup, och samtidigt härligt humoristisk film, som gav mig många höga asflabb!

Passande tema med tanke på vad som pågår under Almedalsveckan i Visby på Gotland. En mängd tjattrande, lobbande och halvdöva människor samlas och utbyter idéer, men passar också på att utöva påverkan.

Socialdemokrater har alltid enkelt kunnat redovisa sitt partistöd som de alltid får av diverse fackföreningar. I gengäld har sossarna sett till att fackföreningarna fått in fötter och armar i politiken, så de i sin tur kan påverka sossar i den riktning de har som den rätta vägen... Ingen, mig veterligen, har högljutt klagat på facklig lobbyism, den har setts som "folklig". Borde man i stället kalla den foglig?

Moderaterna har också fått partistöd, men dessa har hållits hemliga, av orsaker som passat politikerna. Glöm folket! Nu efter att Alliansen suttit vid makten i snart två mandatperioder, dock ej med majoritet den här gången, så anser moderaterna att det skulle kunna gå för sig att visa vem eller vilka som generöst vränger lädret, för att få ta med sina öron till sammanträdena.

Är det egentligen detta politik handlar om? Att låta folket stå vid valurnor en gång vart fjärde år, för syns skull, och den resterande tiden går till att förvränga sanning, höja sina arvoden, proppa iPhonen full med kontakter för att sedan stå i teverutan, le och med stark stämma låta som om man verkligen vill göra folket en tjänst? Jag är övertygad om att det är så. Politiker är som blöjor!

Ramona

"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate till specialpris på Adlibris


"Grattis, du ska bli pappa"  Adlibris    Bokus  CDON

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook
Storytel