Senaste teve-intervjun 2015

lördag 27 mars 2010

Professor Eva Lundgren, Carolina Gynning, Annika Lantz, och andra kvinnor, har problem med Fredrik Skavlan


Under den tiden som Fredrik Skavlan hade sitt program i Norge, Först & sist, döptes han till "kåte Fredrik".

Personligen har jag aldrig någonsin upplevt Fredrik Skavlan inta ett otillbörligt uppförande under alla de år jag sett programmet.

Både Annika Lantz och Eva Lundgren ( ingen av dem har varit gäst hos Skavlan) anser att hans beteende kränker kvinnor. Annika Lantz: -Det finns inget tänkande alls. Han har en så spänd relation med kvinnor: Och det händer vecka efter vecka i bästa sändningstid i SVT. (Aftonbladet 26 mars)

Personligen stänger jag av både P1 och P4 bara jag hör Annika Lantz. Även när hon var i SVT bytte jag omedelbart kanal. Hennes stämma och sätt att tala gör att det kryper i hela mig.

Carolina Gynning blev tydligen upprörd när Skavlan, efter att han lyssnat på Jens Lapidus berättelse: att på Sture Plan beställer männen drinkarna och kvinnorna står runt omkring och blir bjudna.
Skavlan: -Du har varit en sådan kvinna?
Gynning: -Nej, verklingen inte, vad är det för påstående? (Aftonbladet 26 mars)

Först och främst var det inte ett påstående, utan en fråga! Dessutom tycker jag att Carolina Gynning är hycklerska. Först var hon utvikningsmodell och därefter en av deltagarna i Big Brother, där halva Sverige redan visste vad det gick ut på. Opererade brösten, och tog ut implantaten i TV, med artiklar om den stora händelsen i Aftonbladet.

Allt Carolina Gynning har gjort för att bli den kändis hon är idag, har hyllats av media, bland annat fick

"Gynning Aftonbladets Tv - pris år 2007 för årets bästa kvinnliga personlighet. Priset utdelades av Wentworth Miller. I slutet av 2008 hamnade Carolina på listan av Sveriges mäktigaste människorna. Hon kom på 37:e platsen. Carolina hamnade även på Stureplans "Årets Innelista", här kom hon på 6:e plats. På "Stureplans 100 mäktigaste" hamnade hon på 21:a plats." Upgifterna kommer från Wikipedia.

Att i detta läge "bli kränkt" över en fråga om hon varit en sådan kvinna, är rena löjan.

Bästa Carolina Gynning, man väljer sina strider och sitt sätt att agera. Du valde att vika ut dig, idka samliv inför tusentals tv-tittare, och med ditt utseende och beteende blev du en kändis. I dag vill du bli betraktad som en seriös kvinna. Fine! Men det hade varit fan så mycket mer rakryggat om du inser hur du tog dig till det arbete du har idag och lär dig förstå frågor innan du svarar. Jag bryr mig inte om hur du blev kändis, det jag blir irriterad över är att du inte är ärlig mot dina tittare. Att anspela på sin sexighet är inte fel, men att låtsas att man inte gör det, är idiotiskt!

Skavlan ger sina gäster komplimanger på olika sätt. Han ger männen och kvinnorna komplimanger. Det kanske är dags att lära ut svenska kändiskvinnor hur de ska tackla detta fenomen, som de uppenbarligen inte har någon erfarenhet av.

Bara för att en karl skulle säga till mig att jag har snygga ben, behöver jag ju inte tänka: Det säger han bara för att han vill lägga dom åt sidan!

Det går att säga, tack så mycket!  

Ramona

Nu kan du också Lägga in om bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt.

Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt Poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina Samtliga böcker:

AdLibris
Bokia
Bokus
CDON

  

Författarskolan på Marstrands grundare Lars Hesslind har gått ur tiden.


Jag var en av alla tusentals elever som passerat Lars Hesslinds vardagsrumsdörrar, suttit på Socitetshuset och med vidgade ögon och nytvättade öron lyssnat och lärt.

Hans kurser var omtalade och Lars Hesslind med fru gjorde allt för att vi skulle få lära oss och ha det bra, de fem intensiva dagarna kursen utgjorde.

Hans egen författarkarriär var lång och gedigen. Han debuterade 1973 med titeln, Ballong i topp. Lars Hesslind skrev även drama. Senaste gången hörde jag honom i SR Göteborg förra året och då presenterade han sin senaste (sista) roman Älska mig din jävel.

Det jag minns av Lars, förutom hans värme, var att han avskydde adjektiv! Skriv inte att bollen är rund, beskriv ordet rund! Beskriv hur rodnaden känns!

Vi är många som har Lars Hesslind att tacka för författarframgångar och vi är många som kommer sakna honom. Och jag ger mig sjuttsingen på att han tog med sig en nyvässad penna!

Ramona