Senaste teve-intervjun 2015

måndag 6 september 2010

En tegelsten är en tegelsten och är alltid samma tegelsten. Men värdet?


Ta dig en god titt på tegelstenen! Vad kan denna bumling tänkas kosta? Tjugo spänn? Trettio?

I vilket fall som helst kostar den i stort sett lika mycket vartän i landet du köper den.

Så bygger du ett hus! Kostnaden för hus och tomt är, säger vi, en miljon. Okej, så långt är allt grönt.

Ditt hus har du tänkt att bo i tills dess att du inte orkar eller trillar av pinnen. Så bra!

Varje tegelsten, spik, fönster, hantverkare ( om du inte bygger allt själv) är skattat för. ( Om du bygger vitt, vilket jag förutsätter i det här inlägget) Huset är klart och du slår dig till ro. Åren går och där du först byggde ditt hus har det kommit en mängd grannar. Plötsligt är det superpopulärt att bo där du en gång slog ner dina pålar.

Så en dag säljer din granne sitt hus. Jösses maria, han fick fem miljoner för sitt hus och vips dyker det ner ett litet käckt brev i din brevlåda från någon skattehungrig myndighet, som inte bara bestämt utan också jävligt byråkratiskt meddelar dig att numera är ditt hus mycket mer värt och därmed ska du fan i mig också betala mer!

Okej, tänker du, men jag vill inte flytta, jag vill bo här. Du skrapar ihop och sparar in på din magra pension, för du hade ju inte tänkt dig en ålderdom någon annanstans än just den här platsen som du valde för fyrtio år sedan.
Ett år senare säljer granne nummer två och han får sju miljoner. Ja, du vet redan vad brevet från den hungriga skattemyndigheten kommer att kräva av dig härnäst.

Snart förstår du att din dröm kommer att krossas och nu rycker du loss en tegelsten, för nu är den ju väldigt mycket värd, visserligen bara på papperet, men ändå. Med din tegelsten under armen knallar du iväg till skattemyndigheten, knackar på dörren till skattmasen och dänger tegelstenen i hans skrivbord.
-Här varsågod! Här är avbetalningen på min fastighetsskatt!

Varför skulle inte det fungera? Nä, för alla vill ha kontanter! Men ett boende är inte, åtminstone inte för alla, en handelsvara, utan precis vad som sägs, ett boende. Att din granne säljer är helt okej! Att grannen betalar vinstskatt är också helt okej, men att du som bor kvar också ska betala ännu mer, är så jävla korkat att man undrar vilket pundhuvud som kom på den vansinniga idén! Han/ hon borde hängas ut med bild och namn på stora plakat över hela Sverige.

Om du ska drömma om ett hus, ska du se till att det ligger ini den djupaste skogen, ha sliriga skogsvägar, ha närmsta sjö/hav på flera kilometers avstånd. Med andra ord ett enkelt torp i skogen. Har du råkat blivit född i en fiskarfamilj som alla hade hus vid havet, eller om dina föräldrar råkat bygga sommarstuga vid havet på 60-talet ligger du jävligt risigt till om du inte råkar vara en välbetald och rik person. Om inte, kan du kyssa adjö inte bara till huset utan även större delen av pengarna för mycket av det går till skatt!

 


Om detta är huset du drömmer om, så se till att bli en ny Zlatan, riksdagspolitiker, fondförvaltare eller äkta kändis, då kan hosta upp stålarna som krävs. Annars är det bara att fortsätta att spela på Lotto och drömma!

Ha de gott!
Ramona

P.s Om någon undrar över hur vi kan bo vid havet är det en väldigt lång historia, som delvis finns att läsa i Älskling, vi blir inte med barn. Och vi har tvingats mäta avståndet till havskanten från huset.  Och vi fick högre skatt, vem hade trott annat?D.s


Har klättrat ända upp till en femte plats med Mord under Tjörn Runt som mest utlånade bok! Så ini helvete kul! Tusen, tusen tack till Er alla!


Tänker Du på att det bara är tre månader kvar till första advent? Nä, jag fattar. Men just nu har förlaget ett kanonerbjudande.   Kolla här!
Nu är det dags att planera inför julen. Är inte det lite väl tidigt? Inte alls, nu har anomaR Förlag specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa! Ta en titt i webshopen ! Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.AdlibrisBokiaBokusCDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. ElibHär kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.AdlibrisBokiaBokusCDON

Så här såg det ut kring och i mammas lägenhet i mitten av april.


Den 4 april i år stod ställningarna kring huset och tur i oturen låg mamma sjuk på Sahlgrenska under den här tiden.Här är det gamla köket och kartongerna som packats.
Och sovrummet, med ännu fler kartonger.

Allt som allt blev det dryga femtio flyttkartonger och cirka 20 svarta sopsäckar med (onödiga prylar)
som kastades i kontainern.

Dessvärre ser det inte direkt trevligt ut på utsidan, ännu och så här ska det se ut fram till i början av år 2012.
Bilden tagen 2010-09-05
Desto trevligare är det nyrenoverade köket även om det då och då på vardagarna dyker upp snickarklädda ben som traskar förbi i fönstret under frukosten.

Även vardagsrummet är snart i full mundering, de två kartongerna tog vi idag, så de är också borta.

Lilla mamsen ser lite trött ut och det är hon också.
Men förhoppningsvis går det över så småningom.

Som tur är ser man inte hur skitiga fönstren är och det är inte att tänka på att tvätta dem ännu, även här är ställningarna kvar.

Men det är underbart att allt gick så bra som det gjorde, under omständigheterna som var allt annat än bra.

Ha de gott!
Ramona

Tänker Du på att det bara är tre månader kvar till första advent? Nä, jag fattar. Men just nu har förlaget ett kanonerbjudande.   Kolla här!Nu är det dags att planera inför julen. Är inte det lite väl tidigt? Inte alls, nu har anomaR Förlag specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa! Ta en titt i webshopen ! Betala direkt! Enkelt och säkert!


Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris

Bokia

Bokus

CDON


Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.

Adlibris

Bokia

Bokus

CDON